20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUnul dintre cele 16 campusuri școlare pentru învățământ dual se va construi la Craiova

Unul dintre cele 16 campusuri școlare pentru învățământ dual se va construi la Craiova

𝑼𝒏𝒖𝒍 𝒅𝒊𝒏𝒕𝒓𝒆 𝒄𝒆𝒍𝒆 16 𝒄𝒂𝒎𝒑𝒖𝒔𝒖𝒓𝒊 𝒔̦𝒄𝒐𝒍𝒂𝒓𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒊̂𝒏𝒗𝒂̆𝒕̦𝒂̆𝒎𝒂̂𝒏𝒕 𝒅𝒖𝒂𝒍 𝒅𝒊𝒏 𝑹𝒐𝒎𝒂̂𝒏𝒊𝒂 𝒔𝒆 𝒄𝒐𝒏𝒔𝒕𝒓𝒖𝒊𝒆𝒔̦𝒕𝒆 𝒍𝒂 𝑪𝒓𝒂𝒊𝒐𝒗𝒂, 𝒄𝒖 𝒇𝒐𝒏𝒅𝒖𝒓𝒊 𝒆𝒖𝒓𝒐𝒑𝒆𝒏𝒆 𝒂𝒕𝒓𝒂𝒔𝒆 𝒅𝒆 𝑪𝒐𝒏𝒔𝒊𝒍𝒊𝒖𝒍 𝑱𝒖𝒅𝒆𝒕̦𝒆𝒂𝒏 𝑫𝒐𝒍𝒋.

Președintele Consiliului Județean Dolj anunța săptămâna care abia s-a încheiat că:

Am semnat, astăzi, la sediul Ministerului Educației, contractul de finanțare în valoare de 25 milioane de euro pentru proiectul „Campus Regional Oltenia pentru Învățământ Dual”. Este o investiție care se va realiza cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență ce presupune construirea unei clădiri dotate cu săli de clasă, bibliotecă, ateliere de practică digitalizate, laboratoare, bază sportivă, spații de cazare și cantină. În plus, în cadrul acestui proiect, se vor forma competențele pentru minim 20 profesori, 5 coordonatori de practică și 5 tutori de practică.

Acesta mai spunea că, elevii care se vor înscrie la cursurile de învățământ dual vor beneficia de pregătire teoretică și practică pe specializări care le vor permite să fie încadrați în muncă imediat după absolvire. De aceea, primul pas pe care l-am făcut a fost acela de a atrage alături de noi, pe lângă unitățile de învățământ și instituții de stat, parteneri privați din vaste domenii de activitate: aeronautică, automotive, energie, industrie producătoare sau HoReCa.

Dăm astfel posibilitatea ca, în fiecare an școlar, să pregătim pentru piața muncii minim 200 de elevi înscriși în ruta duală completă, din care 50 proveniți din categorii defavorizate, și minim 100 de studenți înmatriculați la programele de studiu sau programele de învățământ superior dual, organizat în cadrul Consorțiului, din care 30 studenți proveniți din categorii defavorizate, concluziona Cosmin Vasile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS