20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBuget de 42 de milioane de lei pentru reabilitarea Casei de Cultură

Buget de 42 de milioane de lei pentru reabilitarea Casei de Cultură

Compania Națională de Investiții pregătește o nouă licitație pentru reabilitarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu. Bugetul final este de 42 de milioane de lei, după refacerea proiectului tehnic și actualizarea indicatorilor, după cum a precizat viceprimarul din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru.

Modernizarea obiectivului este întârziată cu mai mulți ani. Bugetul inițial a fost insuficient, respectiv de numai 13 milioane de lei. Lucrarea a fost licitată și a fost desemnat un constructor care a estimat însă lucrările la nu mai puțin de 38 de milioane de lei. Acum s-a ajuns la 42 de milioane de lei și licitația va fi reluată.

Lucrările vor dura 14 luni și prevăd o sală de spectacole cu 600 de locuri care dispune de aparatura și logistica necesare pentru organizarea de evenimente culturale de amploare. Va mai fi amenajată o sală de spectacole și alte evenimente pentru tineri și mai multe săli pentru repetiții (dansuri, balet etc). Vor mai exista: bibliotecă, cineclub, săli de expoziții, precum și alte spații dedicate unor activități culturale.

Este vorba de spații a căror suprafață totală este de 3.926 de metri pătrați, pe mai multe niveluri – subsol, parter și două etaje.

Reabilitare integrală 

Lucrările constau în reabilitarea integrală a clădirii și spațiilor interioare, respectiv tâmplaria interioară și exterioară, pardoselile, tavanele, tencuieli, zugrăveli, pereții de compartimentare, toate dotările, inclusiv mobilierul și scaunele din sala de spectacole, sistemele audio-video, sonorizare, proiecții cinema.

e vor reface toate instalațiile electrice, sanitare, de încălzire, ventilare-climatizare, inclusiv surse alternative de energie – pompe de caldură. Totodată, se vor realiza toate instalațiile și dotările pentru securitate la incendiu, pentru monitorizare și supreveghere video. În plus, se va realiza și izolarea termică a clădirii.

De ani de zile, plouă în clădire și tavanul s-a degradat. De asemenea, podelele sunt distruse și tot ce este din lemn. Degradarea continuă pe măsură ce lucrările întârzie. Sala de spectacole nu a mai fost folosită de aproape 10 ani în lipsa unui aviz de la ISU Gorj. 

Citeşte şi: Un fost procuror și-a făcut cultură de canabis în vie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS