13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCamere de supraveghere în adăpostul din Breasta?

Camere de supraveghere în adăpostul din Breasta?

Mai multe ONG-uri iubitoare de animale din Craiova au câştigat în instanţă dreptul de-a monta camere de supraveghere în incinta adăpostului de la Breasta. Tototdată, respectivele ONG-uri au obţinut în instanţă şi posibilitatea „să asiste la acţiunile de capturare, adăpostire, deparazitare, vaccinare, sterilizare şi revendicare sau adopţie a câinilor fără stăpân”. Hotărârea a fost dată de Tribunalul Dolj la sfârşitul lunii trecute.

Adăpost Breasta


„Vesti bune. La Tribunal am câştigat un alt pas înainte. Pe lângă alte solicitări legale acceptate, este admisă inclusiv cererea noastra pentru a monta un sistem video în adapostul Breasta. În acest fel vom putea monitoriza tot ce se întâmplă acolo„, spune Aurelia Loacă, reprezentantul unui ONG.


În acest dosar, ONG-urile în calitate de reclamanţi au sesizat instanţa cu mai multe capete principale de cerere. Unele dintre ele au fost respinse de instanţă altele au fost admise. Două dintre acestea sunt importante, montarea camerelor de supraveghere în incinta adăpostului şi publicarea pe site-ul adăpostului a informaţiilor legate de capturare, sterilizare, deparazitare, vaccinare, adopţie a câinilor fără stăpân care ajung în adăpost.
Reprezentanţii SC Salubritate Craiova SRL, societatea care are în subordine „Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân” mizează pe faptul că hotărârea nu este una definitivă şi nu se ştie dacă într-un final va avea sorţi de izbândă.

Adăpost Breasta
Adăpost Breasta


„Am luat act de decizia instanței însă, așa cum ați observat și dumneavoastră, ea nu este definitivă, urmând ca noi să facem recurs. Menționăm că o mare parte dintre solicitările din cererea de chemare în judecată și menționate de instanță fuseseră îndeplinite anterior pronunțării soluției, excepție făcând sistemul de supraveghere video.
De asemenea, orice informație în ceea ce privește câinii fără stăpân capturați de pe domeniul public, dar și procedura legală de adopție se pot găsi prin simpla consultare a site-ului dedicat adăpostului canin, și anume www.adapostcanincraiova.ro! Încurajăm craiovenii să dea o șansă câinilor aflați în adăpost și să vină să adopte!”, a declarat Mihai Butari, directorul SC Salubritate Craiova SRL.

Decizia instanţei

În hotărârea dată de Tribunalul Dolj se fac următoarele precizări:

Adăpost Breasta
Adăpost Breasta

” Admite în parte cererea de chemare în judecată. Obligă pârâta SC Salubritate Craiova SRL să permită reclamantelor să asiste la acţiunile de capturare, adăpostire, deparazitare, vaccinare, sterilizare şi revendicare sau adopţie a câinilor fără stăpân. Obligă pârâta SC Salubritate Craiova SRL să comunice reclamantelor, prin mijloace electronice, informaţiile cu privire la acţiunile de capturare, adăpostire, deparazitare, vaccinare, sterilizare şi revendicare sau adopţie a câinilor fără stăpân. Obligă pârâta SC Salubritate Craiova SRL să procedeze la publicarea pe site-ul web al serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân a informaţiilor cu privire la acţiunile de capturare, adăpostire, deparazitare, vaccinare, sterilizare şi revendicare sau adopţie a câinilor fără stăpân. Obligă pârâta SC Salubritate Craiova SRL să permită reclamantelor montarea unui sistem de monitorizare video cu redare on-line, streaming-live, în spaţiile de cazare a câinilor. Respinge restul cererilor din acţiunea formulată de reclamante. Respinge cererea pârâţilor Municipiul Craiova şi Consiliul local al Municipiului Craiova privind cheltuielile de judecată, ca fiind neîntemeiată. Obligă pârâta SC Salubritate Craiova SRL să plătească fiecărei reclamante suma de 80 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Tribunalul Dolj”, Hotarârea 1636/2023.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS