12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj60 de permise de conducere reținute de polițiștii doljeni în ultimele două zile

60 de permise de conducere reținute de polițiștii doljeni în ultimele două zile

În ultimele 48 de ore, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au organizat și executat acţiuni de tip “cascadă” pentru prevenirea accidentelor de circulaţie datorate nerespectării regimului legal de viteză.

Cu această ocazie, polițiștii au acționat pe principalele artere rutiere din judeţ, fiind organizată şi o acţiune tip „Blitz” pe DN 6, între Craiova şi Filiaşi.

De asemenea, în ziua de 29 septembrie a fost organizată o acțiune tip „releu”, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor Rutiere Mehedinți și Caraș-Severin.

Astfel, au fost legitimate și verificate peste 450 de persoane, fiind controlate și 342 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 294 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 80.000 de lei. Au fost reținute 60 de permise de conducere.

Totodată, polițiștii au readus în atenția conducătorilor auto modificările legislative privind Legea Anastasia.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni producerea de accidente rutiere.

Înregistrat de aparatul radar cu viteza de 171 km/h

Un tânăr de 18 ani, din județul Gorj, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în afara localității Ișalnița, cu viteza de 171 km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor OUG nr. 195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

Mehedințean înregistrat de radar cu 123 km/h în localitate

Un bărbat, de 65 de ani, din judeţul Mehedinți, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Răcari, cu viteza de 123 km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor OUG nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

La volan cu o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat

Sâmbătă noapte, ora 02.40, poliţiştii din cadrul Secției 6 Poliție Craiova au depistat un bărbat, de 51 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Brestei.

Întrucât prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Citește și: Copil accidentat pe trecerea de pietoni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS