18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a deschis noul bulevard din Craiova. Promenada Mall se inaugurează în curând

S-a deschis noul bulevard din Craiova. Promenada Mall se inaugurează în curând

NEPI Rockcastle, compania care a construit Promenada Mall Craiova, a inaugurat, joi, bulevardul ce leagă Calea Severinului de Bulevardul Râului. Astfel, accesul la noul centru comercial, care se va deschide pe 5 octombrie, va fi mult mai facil. Întreaga sumă necesară pentru construirea noului bulevard a fost suportată de NEPI Rockcastle, care după ce l-a terminat de construit l-a cedat Primăriei Craiova.

Investiţie de 10 milioane de euro pentru noul bulevard

Noul bulevard porneşte din intersecţia Calea Severinului – bulevardul Tineretului şi ajunge până la intersecţia Brestei cu strada Râului. Artera are două benzi pe fiecare sens și a fost construită pentru a facilita traficul în zona Promenada Craiova. Lucrările la noul bulevard s-au derulat pe parcursul a aproximativ 18 luni, iar acest interval a inclus și perioada necesară obținerii autorizațiilor de construcție. Investiția totală s-a ridicat la peste 10 milioane de euro.

„Credem foarte mult în potențialul Craiovei, care este deja un centru regional important și credem că poate deveni unul dintre principalele poluri de business ale țării. Ne-am dorit să intrăm pe această piață și am căutat câțiva ani un teren care să se potrivească nevoilor noastre. Unul dintre obiectivele majore ale NEPI Rockcastle, în afară de a dezvolta centre comerciale de o calitate peste standardele pieței, constă în implicarea în comunitate. Ne bucură că, prin facilitarea traficului în zona centrului comercial Promenada Craiova și nu numai, putem da ceva înapoi unei comunități care ne-a primit cu brațele deschise. Sunt convins că va schimba în bine viața craiovenilor și că va constitui un atu și în atragerea unor investiții viitoare. Noi ne dorim ca noul bulevard să se numească sugestiv: Promenada”, a spus Andrei Radu, Director de Dezvoltare, NEPI Rockcastle.

Noul bulevard, construit de NEPI Rockcastle, este prevăzut cu sensuri giratorii, semaforizare inteligentă, spaţii verzi şi piste pentru biciclete.

Olguţa Vasilescu: „Inaugurăm cel mai important proiect de parteneriat public-privat din Municipiul Craiova“

La inaugurarea noii artere a fost prezentă şi Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, care a spus că în istoria oraşului nu a mai existat o astfel de investiţie privată care să fie cedată primăriei. De asemenea, a ţinut să menţioneze că numele Bulevardului va fi discutat în Consiliul Local.

„Acest bulevard era prins în PUZ-ul zonei de foarte mulţi ani. Însă, la un moment dat ne-am împotmolit la actele pentru terenul respectiv. Acum, iată că putem să inaugurăm ceea ce se numeşte cel mai important proiect de parteneriat public-privat din Municipiul Craiova, din întreaga istorie a oraşului. Este un parteneriat care a presupus din partea firmei NEPI să construiască bulevardul şi să îl doneze primăriei. Primăria Craiova s-a ocupat de exproprierile necesare pentru procentul de 20% din terenul acestui bulevard. De asemenea, tot primăria s-a ocupat de însămânţarea gazonului şi de toată partea de spaţii verzi. Bulevardul este foarte important fiindcă va descongestiona traficul din zona centrală.

Chiar dacă bulevardul este departe de zona centrală şi pare ciudat să spun asta, toţi cei care veneau din sudul oraşului şi voiau să se îndrepte spre Craioviţa, ocoleau prin zona centrală a oraşului. Acum nu se va mai întâmpla acest lucru. Oamenii au, practic, fir direct, de la bulevardul Râului până la bulevardul Tineretului. Legat de nume, este o discuţie care se va purta în Consiliul Local. Nu în ultimul rând, am asigurat și un acces facil la Promenada, prin lansarea celui mai lung traseu de transport public în comun din Craiova și, pe ruta căruia, vor tranzita autobuze de ultimă generație. Practic, aici este un important nod rutier din Craiova“, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, la conferinţa de inaugurare a bulevardului.

Când se deschide Promenada Mall

Inaugurarea noului bulevard precede deschiderea Promenada Mall, care va avea loc pe 5 octombrie. Pregătirile din interiorul centrului comercial sunt în plină desfăşurare, iar chiriaşii îşi amenajează deja magazinele. Lefties, de exemplu, va veni cu primul magazin din Europa, în afara celor din Spania. Tommy Hilfiger şi Calvin Klein sunt alte branduri care vor fi prezente în Promenada Mall. De asemenea, Carrefour va deschide cel mai nou concept în incinta noului mall. Şi Dedeman va fi prezent. Alte magazine pe care craiovenii le vor găsi în Promenada sunt nume importante din zona de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum Peek & Cloppenburg, Nike, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Under Armour, Enzo Bertini, Mohito, dar și de noile tipuri de magazine din lanțul Inditex: Zara, Bershka, Pull&Bear și Stradivarius.

NEPI Rockcastle este principalul investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est.

Citeşte şi: Un alt tip de escrocherie: email-uri false trimise în numele Poliției şi Interpolului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS