20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSoluții după 17 ani pentru familiile de strămutați din Albeni

Soluții după 17 ani pentru familiile de strămutați din Albeni

Familiile de strămutați din minerit ar putea, după 17 ani, să intre în posesia terenurilor pe care le-au fost reconstruite casele în comuna Albeni.

În total este vorba de 240 de familii strămutate din satele comunei Roșia de Amaradia sau Bustuchin, ale căror case au fost afectate de lucrările miniere și de alunecările de teren.

Locuințele oamenilor au fost reconstruite în 2006 pe un teren din comuna Albeni, însă nici până în prezent nu a fost rezolvată problema juridică a terenurilor pe care sunt amplasate casele.

La sediul Primăriei Albeni a fost convocată o întâlnire la care a participat prefectul de Gorj, Iulian Popescu, autoritățile locale și reprezentanți ai oamenilor.

„Ne-am strâns la sediul primăriei pentru a găsi soluțiile de rezolvare pentru problema proprietății. Acest lucru va fi reglementat prin adoptarea unei hotărâri de consiliu local. Loturile de teren vor fi dezmembrate și într-o lună toate gospodăriile vor fi în regulă. Vor putea fi deblocate unele investiții în infrastructură”, a declarat prefectul județului Gorj, Iulian Popescu.

Citeşte şi: Sute de telefoane, furate de un grup de hoţi care a fentat poliţia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS