15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPasajul Electroputere are, din nou, restricţii de circulaţie. Promisiunea primarului, deşartă

Pasajul Electroputere are, din nou, restricţii de circulaţie. Promisiunea primarului, deşartă

Lucrările de la Pasajul Electroputere continuă să dea mari bătăi de cap şoferilor care ajung în zonă, în fiecare dimineaţă. Acest lucru se întâmplă după ce la începutul şcolii au fost deschise circulaţiei toate benzile de circulaţie de pe pod, iar acum s-au impus din nou restricţii. Luni şi marţi de dimineaţă a fost trafic de coşmar din cauza balizelor care restricţionau circulaţia pe anumite benzi ale pasajului.

Olguţa Vasilescu şi promisiunea deşartă

Chiar cu câteva zile înainte să înceapă şcoala, primarul oraşului, Lia Olguţa Vasilescu, a făcut o postare pe pagina de Facebook, în care a transmis craiovenilor că primăria s-a ţinut de cuvânt şi a redeschis cirulaţia pe toate benzile de circulaţie ale Pasajului Electroputere. „Așa cum am promis, am reluat traficul rutier, pe toate cele 4 benzi de circulație de pe Pasajul Electroputere, înainte de începerea anului școlar. Săptămâna aceasta constructorul a finalizat lucrările la partea carosabilă, lucru ce a permis reluarea circulației. Urmează să fie realizate și lucrările la porțiunea destinată circulației pietonale, precum și reabilitarea scărilor laterale, lucrări la structura de rezistență, la culee, la suprastructură, reabilitare balustrăzi etc.“, a scris Lia Olguţa Vasilescu. Alături de informaţiile transmise, primarul a publicat o serie de fotografii făcute chiar şi cu drona, pentru a dovedi că lucrurile stau exact aşa cum transmite.

Promisiunea s-a spulberat. Sunt din nou restricţii

Numai că de câteva zile, promisiunea s-a spulberat fiindcă pe Pasajul Electroputere au apărut, din nou, restricţii de circulaţie. Asta în condiţiile în care, pe 7 septembrie, primarul spunea că au fost finalizate lucrările la partea carosabilă. Un detaliu a omis edilul la momentul respectiv. Faptul că în fotografiile publicate pe Facebook se vedea că cele patru benzi de circulaţie la care făcea referire nu erau nici măcar trasate.

Între timp au apărut balize care restricţionează traficul. Odată cu balizele a luat naştere şi haosul în trafic, care deja este îngreunat din cauza trecerii de pietoni din zona sensului giratoriu din Lăpuş. Aşadar, circulaţia de dimineaţă este un coşmar pentru oamenii care merg la serviciu sau îşi duc copiii la şcoală şi grădiniţă cu maşinile.

Cu toate acestea, în nicio dimineaţă de când a început şcoala nu a apărut în zonă vreo patrulă de poliţie care să dirijeze traficul pentru a se evita cât de mult posibil formarea cozilor infernale. Acestea încep din zona Hotelului Sidney şi se termină la Pasajul Electroputere. În schimb, au fost patrule de poliţie care opreau maşini pentru control.

Am întrebat Primăria Craiova de ce au fost impuse, din nou, restricţii pe pasaj. „Lucrările sunt în grafic. Restricțiile de circulație impuse anterior în ultimele zile, s-au datorat necesității montării rosturilor de dilatație pe pod, a parapeților rutieri tip bordură înaltă și a turnării asfaltului pe trotuare. În următoarea perioadă, vor mai fi impuse restricții de circulație pe pod doar ocazional pentru efectuarea unor lucrări electrice pe trotuare și pentru efectuarea de marcaje rutiere. De asemenea vor mai fi impuse ocazional unele restricții și pe benzile de circulație de sub pod în funcție de complexitatea lucrărilor pentru a proteja atât muncitorii cât și participanții la trafic”, a spus Marina Andronache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova

Când ar trebui să fie gata Pasajul Electroputere şi cât costă lucrarea

Într-un răspuns transmis de Primăria Craiova către Gazeta de Sud, în luna august a acestui an, municipalitatea spunea că la începutul lunii februarie 2024 pasajul ar trebui să fie finalizat. Însă, lucrările ar putea fi îngreunate dacă va fi o iarnă grea. „Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor, în cazul în care nu apar evenimente neprevăzute, este începutul lunii februarie 2024. Nu au fost întâmpinate probleme până acum“, au transmis reprezentanţii primăriei.
Pasajul Electroputere este reabilitat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național „Anghel Saligny“. Firma care se ocupă de lucrări este Domarcons. Aceasta a fost singura care s-a prezentat la licitaţia deschisă de primărie anul trecut. Oferta Domarcons a fost selectată drept câştigătoare în data de 13 septembrie. Reabilitarea pasajului costă 6.190.150 lei cu TVA, din care 5.485.346 lei partea de construcții şi montaj, conform ultimului deviz general. Din cei 6.190.150 lei, Primăria Craiova va primi de la Ministerul Dezvoltării suma de 6.129.406 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS