0.6 C
Craiova
vineri, 1 decembrie, 2023
Știri de ultima orăLocalGorjNoi cazuri de muncă „la negru” depistate de ITM Gorj

Noi cazuri de muncă „la negru” depistate de ITM Gorj

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au efectuat în ultima săptămână un număr de 55 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.

Au fost aplicate 32 sancțiuni contravenționale în valoare de 229.500 lei, dintre care 95.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 141 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Un angajator cu sediul social în municipiul București, având domeniu de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale a fost sancționat cu suma de 40.000 lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Angajatorul a fost depistat pe raza orașului Rovinari.

Un alt angajator cu sediul social în Municipiul Târgu Jiu, având domeniu de activitate activități de întreținere corporală, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Angajatorul a fost depistat pe raza Municipiului Târgu Jiu.

Alte cazuri de muncă la negru

Un operator economic cu sediul social în județul Dolj, având domeniu de activitate alte lucrări de instalații pentru construcții a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Angajatorul a fost depistat pe raza municipiului Târgu Jiu.

Un alt operator economic cu sediul social în municipiul Motru, având domeniu de activitate comerț cu amănuntul al florilor în magazine specializate a fost sancționat cu suma de 15.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial. Angajatorul a fost depistat pe raza municipiului Motru.

„Având în vedere numărul mare de persoane depistate pentru muncă nedeclarată, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica numărul controalelor în vederea combaterii muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și pentru respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă.”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Citeşte şi: Un microbuz românesc cu 23 de imigranţi ilegali a făcut accident la Budapesta

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS