15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Acțiune în forță a polițiștilor doljeni: Șoferi care au încălcat legea și deținători de droguri au fost prinși

(VIDEO) Acțiune în forță a polițiștilor doljeni: Șoferi care au încălcat legea și deținători de droguri au fost prinși

Polițiștii doljeni au organizat, noaptea trecută, o acțiune în forță în mai multe zone din județ. În timpul acesteia au prins șoferi care au încălcat legea, deținători de droguri și un tânăr care a mers la jocuri de noroc cu un cuțit asupra lui.

În noaptea de 22/23 septembrie, în intervalul orar 23.00-03.00, în județul Dolj a fost organizată o acțiune tip „Razie” ,cu efective mărite.

200 de polițiști implicați în acțiune

În cadrul acțiunii au fost angrenați aproximativ 200 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Alături de polițiști s-au aflat și 62 de jandarmi din cadrul IJJ Dolj și ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte cu violenţă pe stradă, în baruri și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive. De asemenea, depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Amenzi de aproape 65.000 de lei

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate și legitimate aproximativ 1.300 de persoane. Au fost verificate și controlate 88 de societăți comerciale, dar și 705 autovehicule. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 125 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 64.855 de lei.

La regimul rutier, ca măsură complementară, au fost reținute 10 permise de conducere și retrase 15 certificate de înmatriculare.

Totodată, forţele de ordine au constatat în flagrant delict şi cinci infracţiuni. Două dintre acestea sunt la regimul rutier, două infracţiuni de posesie de droguri pentru consum propriu și o infracţiune de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în întreg județul. Scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ.

Cu cuțitul la jocurile de noroc

Printre cei prinși de poliție se numără un tânăr de 22 de ani, din comuna Amărăștii de Jos, a fost depistat în incinta unei săli de jocuri de noroc, situată pe strada Calea București, din municipiul Craiova, în timp ce avea asupra sa un briceag. Pe numele acestuia, polițistii au întocmit dosar penal. Tânărul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

De asemenea, un tânăr de 20 de ani, din comuna Țuglui, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul 1 Mai, din municipiul Craiova. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal. Persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice. Astfel se va stabili cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Prinși cu droguri asupra lor

De asemenea, doi bărbați de 25 și 38 de ani au fost depistați de forțele de ordine având asupra lor fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu miros înțepător.

Acestea au fost ridicate și ambalate, urmând a fi înaintate structurii competente cu continuarea cercetărilor.

În ambele situații au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu.

Citește și: Maroc: 2,8 milioane de oameni, afectați de cutremurul devastator

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS