17.6 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncepe Festivalul Internațional al Artelor Vizuale GORJFEST

Începe Festivalul Internațional al Artelor Vizuale GORJFEST

Festivalul Internațional al Artelor Vizuale GORJFEST debutează duminică în patru localități: Târgu Jiu, București, Timișoara și Drobeta Turnu-Severin.

Principalul organziator este Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Festivalul Internațional al Artelor Vizuale GORJFEST, inițiat de Teodor Dădălău și Ion Cepoi în primăvara anului 1990, ca Salon Național de Imagini Document (fotografie și film documentar), GORJFEST împlinește în aceste zile 35 de  ani. De-a lungul edițiilor, festivalul s-a bucurat de colaborarea a zeci de artiști (pictori, sculptori, fotografi, creatori de film documentar etc.) din peste 40 de țări ale lumii, în fiecare an constituindu-se în evenimentul care a promovat cel mai mult la nivel internațional imaginea culturală a județului.

De-a lungul anilor, însăşi Academia Română de Artă a fost co-organizator al evenimentului. Un număr de 30 de artiști din Canada, Spania, Franța, Serbia, Bulgaria, Italia, Israel, Republica Moldova și România sunt așteptați anul acesta la GORJFEST.

Citește și: Un bărbat și-a bătut concubina și l-a înjunghiat în gât cu șurubelnița pe amant

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS