17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPatru trasee RAT şi-au prelungit ruta

Patru trasee RAT şi-au prelungit ruta

Începând de ieri, 18.09.2023, RAT Craiova prelungeşte patru trasee. Este vorba despre patru rute ale transportului public care au fost extinse pentru a acoperi anumite zone ale municipiului Craiova conform cerințelor și nevoilor locuitorilor.


Acestea vor fi modificate astfel:
În primul rând este vorba de Traseul 1. Acesta va acoperi și cartierul Romanești, fiind înființate noi stații – Bucura și Fântâna Popova, unde va fi noul capăt de linie. Prima plecare de la Gară și respectiv de la Fântâna Popova va fi la ora 05.30. Ultima plecare este la 21.30 din fiecare capăt de linie. Pe acest trasesu, autobuzele vor circula cu o frecvență aproximativă de 6 minute, care poate diferi în funcție de condițiile din trafic și orele de vârf.
Cel de-al doilea traseu care a suferit modificări este traseul 5b. Acesta a fost prelungit în cartierul Veterani, fiind înființate noi stații – Infanteriei, Vânătorii de Munte 1 și 2 și Artileriei. Prima plecare din Cartierul Veteranilor va fi la ora 6.30 , iar de la Piața Centrală la ora 7.00, circulând la o frecvență de 30 de minute. Ultima plecare din Cartierul Veteranilor va fi la 20.30, iar de la Piața Centrală la ora 21.00.

Un traseu duce la Water Park

Un alt traseu care a suferit modificări este traseul 20. Acesta va continua de la Parcului Tineretului, urmând să meargă până în parcarea WaterPark Craiova, unde va avea capăt de linie. Prima plecare de la Gară și respectiv de la Parcul Parcul Tineretului va fi la ora 06.00. Ultima plecare de la Gară va fi la ora 20.00 și de la Parcul Tineretului la ora 21.00. Pe acest trasesu, autobuzele vor circula cu o frecvență de 30 de minute la orele de vârf și respectiv la 60 de minute în restul zilei.
Cel de-al patrulea traseu care şi-a schimbat ruta este traseul 23b. Acesta va acoperi cartierul Bariera Vâlcii, fiind înființate mai multe stații pe bulevardul Carpenului, până la intersecția cu strada Gârlești. Prima plecare din strada Carpenului va fi 06.30, iar de la Piața Centrală va fi la ora 07.00. Ultimele ore de plecare vor fi 20.30 din strada Carpenului și respectiv 21.00 de la Piața Centrală. Se va circula cu o frecvență de 60 de minute, cu plecare la fix de la Piața Centrală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS