17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de angajatori, amendați de ITM Gorj

Zeci de angajatori, amendați de ITM Gorj

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au efectuat în ultima săptămână 43 controale. Acestea au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de 88.000 lei.

Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 102 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

„Atragem atenția tuturor angajatorilor care desfășoară activități în domeniul construcțiilor să respecte reglementările legale în vigoare, respectiv să stabilească pentru salariați un salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată de minimum 4.000 lei lunar, fără a include indemnizaţiile, sporurile şi alte adaosuri, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, în caz contrar inspectorii de muncă vor dispune măsuri legale în consecință”, a declarat George Octavian Romanescu, șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Citește și: Gorj: Exercițiu de pregătire a jandarmilor pentru intervenția în cazul unui seism major

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS