6.7 C
Craiova
sâmbătă, 2 decembrie, 2023
Știri de ultima orăLocalDolj39 de permise, reținute sâmbătă de polițiștii doljeni

39 de permise, reținute sâmbătă de polițiștii doljeni

Polițiștii doljeni au desfîșurat sâmbătă o acțiune pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise.

Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 160 de persoane. Au fost controlate și aproximativ 130 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 111 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 32.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 39 de permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală (Legea Anastasia) respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Craiovean prins circulând cu 128 km/h

Un tânăr de 31 de ani, din municipiul Craiova, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Ilie Balaci cu viteza de 128 km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor OUG nr.195/2002 Rep.

Un alt tânăr, de 29 de ani, din comuna Șimnicu de Sus, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 6B.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Citește și: Semafor montat de-a-ndoaselea la Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS