20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste două luni şi jumătate de la crima din Botanică. Primăria încă nu a montat camere video

Peste două luni şi jumătate de la crima din Botanică. Primăria încă nu a montat camere video

Sunt mai bine de două luni şi jumătate de când a avut loc oribila crimă din Grădina Botanică din Craiova, iar primăria oraşului pare că nu se grăbeşte deloc să monteze camere video. În ciuda promisiunilor făcute în acest sens imediat după ce s-a întâmplat tragedia care a zguduit oraşul, nici până în acest moment nu a fost scos la licitaţie contractul pentru achiziţionarea şi montarea camerelor video.

Administraţia craioveană a părut destul de nepăsătoare cu privire la crima oribilă care a avut loc în Gradina Botanică din Craiova. Dacă dăm înapoi întreg filmul, revedem lipsa imediată de reacţie a autorităţilor locale vizavi de tragicul eveniment. Mai mult decât atât, singura măsură luată la câteva zile de la crimă a fost aceea de a se bloca porţile laterale ale Grădinii Botanice. Cu toate că evenimentul a fost unul de o gravitate rar întâlnită, autorităţile locale au lăsat să se înţeleagă, încă de atunci, că ceea ce s-a întâmplat în Botanică este ceva izolat. Drept urmare, nimeni nu a simţit nevoia să liniştească cetăţenii oraşului şi nu li s-a transmis absolut nimic. Nici măcar numărul poiţiştilor care patrulează în Grădina Botanică nu a fost mărit.

Cât înseamnă „în cel mai scurt timp“ la primărie?

GdS a scris şi în luna iulie despre lipsa camerelor video din Grădina Botanică. Pe atunci, primăria promitea că „în cel mai scurt timp“ se va lua această măsură. „Primăria Craiova are în derulare un proiect de acord cadru pentru achiziționarea unui număr de aproximativ 500 de camere de luat vederi, care se vor monta în tot orașul, inclusiv în parcuri și grădini. Procedura urmează a fi urcată în sistemul electronic de achiziții publice, în cel mai scurt timp. Pentru siguranța cetățenilor, Primăria Craiova a luat decizia de a închide porțile laterale ale Grădinii Botanice“, a transmis primăria.

Foarte mulţi dintre cetăţenii oraşului care merg des în Grădina Botanică au fost revoltaţi de faptul că au fost blocate porţile laterale din Grădina Botanică. Aceştia au susţinut faptul că măsur nu rezolvă absolut nimic. În schimb, soluţia montării unor camere de supraveghere a fost susţinută. Cu toate acestea, municipalitatea a intrat în slow-motion de atunci şi până acum nici măcar nu a publicat licitaţia în SEAP. Reprezentanţii primăriei au uitat să menţioneze ce înseamnă „în cel mai scurt timp“ în cadrul instituţiei, fiindcă este foarte probabil să ne raportăm diferit la perioadele de timp.
GdS a întrebat şi joi, încă o dată, când vor fi montate camerele video în Botanică. „În prezent se elaborează documentația de atribuire a unui acord-cadru pe 4 ani pentru achiziție cu montaj echipamente de monitorizare și supraveghere video, urmând ca, în perioada următoare, procedura să fie inițiată în SEAP prin publicarea anunțului de participare, însoțit de documentația aferentă”, a precizat Marina Andronache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova. 

Craiovenii, încă nemulţumiţi că au fost blocate porţile

Joi, porţile laterale ale Grădinii Botanice erau în continuare blocate. Oamenii care sunt nevoiţi să ocolească până la poarta principală pentru a intra în parc încă sunt nemulţumiţi. „Vi se pare corect doar această poartă (n.r. – poarta principală) a Grădinii Botanice să stea deschisă și celelalte să fie închise? Când vii din Craiovița la o plimbare cu copiii dai de lacăte … porțile din spate sunt închise. O Grădină Botanică mereu plină e acum pustie. În partea din spate era plin de femei cu cărucioare cu copii mici, plin de bunici cu nepoți, care veneau dinspre Craiovița sau chiar blocurile de lângă. De ce să închizi, pentru ce?“, a scris un craiovean.

Despre crima din Botanică

Vă reamintim că pe 27 iunie, un tânăr de 17 ani a înjunghiat o fată de 14 ani şi un tânâr de 19 ani cu un cuţit de vânătoare. Fata a murit, iar tânărul de 19 ani a fost salvat la spital, chiar dacă leziunile au fost extrem de grave. Criminalul era elev al Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova. Acesta a fost prinsa imediat după ce a comis crima, iar din data de 28 iunie este arestat preventiv. De curând s-a aflat informaţia că tânărul fusese propus pentru exmatriculare în cadrul liceului la care învăţa. Numai că reprezentanţii instituţiei nu au făcut publică această informaţie la momentul tragediei, iar motivele sunt inexplicabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS