23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO nouă rundă de bani pentru Water Park-ul din Craiova

O nouă rundă de bani pentru Water Park-ul din Craiova

Primăria Craiova mai pompează alte câteva zeci mii de euro în Water Park pentru a cumpăra consumabile pentru grupurile de pompare, filtrare, tratare şi încălzire a apei din piscină. Această investiţie vine după multe altele făcute în acest an, care au scos bani frumoşi din bugetul local. GdS vă prezintă, în cele ce urmează, o serie de achiziţii făcute de primărie pentru Water Park, a căror valoare totală ajunge la aproape jumătate de milion de euro, cu TVA inclus.

Peste 400.000 de lei pentru echipamente de întreţinere

De această dată, Primăria Craiova a publicat o licitaţie pe care a împărţit-o în două loturi. Prin intermediul primului lot se va cumpăra o staţie de tratare a apei din piscine şi un kit de cinci vane. De asemenea, prin lotul doi se achiziţionează material filtrant, etanşare mecanică pompe, rulmenţi, sondă măsură, sterilizatoare UV, electroventile şi electropompă sumersibilă. Pentru primul lot se pun la bataie 261.500 de lei, fără TVA, iar pentru lotul II – 158.071,8 lei, fără TVA.

„În cadrul complexului “Craiova Water Park” există bazine exterioare şi interioare, alimentate cu apă tratată şi filtrată, procedură realizată cu ajutorul grupurilor de pompare, filtrare şi tratare, agregate care necesită întreţinere periodică şi înlocuire consumabile. Un grup de pompare filtrare şi tratare este compus din pompe electrice, filtre cu nisip, staţie UV, staţie de analiza apă si injecţie substanţe chimice pentru tratare. Obiectul contractului constă în achiziția de consumabile pentru grupurile de pompare, filtrare, tratare şi încălzire apa piscină din cadrul complexului “Craiova Water Park”: Lot 1 – Staţie tratare apă piscine, Kit 5 vane; Lot 2 – Material filtrant, etanşare mecanică pompe, rulmenţi, sondă măsură, sterilizatoare UV, electroventile, electropompă sumersibilă ”, se arată în descrierea contractului. Firmele care doresc să depună oferte pentru acest contract au termenul limită până pe 18 septembrie.

Valoarea totală estimată a acestui contract se ridică la 419.571 de lei fără TVA, adică 499.289 de lei, TVA inclus. În euro, suma se ridică la aproape 85.000 de euro, fără TVA.

Peste 300.000 de euro pentru trei licitaţii

Water Park-ul a tot primit bani în acet an şi putem spune că este pe lista de priorităţi a primăriei. În primăvara acestui an, bazinele din incinta WaterPark s-au reparat şi s-au revopsit cu 720.000 de lei, fără TVA. Primăria Craiova a mai scos la licitaţie încă un contract în valoare de 407.876 de lei, adică 81.575 de euro, fără TVA, pentru cumpărarea de şezlonguri şi măsuţe de plajă, umbrare şi colaci pentru tobogane. Această licitaţie a fost împărţită pe trei loturi. Cel referitor la umbrare, în valoare de 130.000 de lei, nu a avut sorţi de izbândă fiindcă nicio firmă nu a depus o ofertă. La aceşti bani s-au mai adăugat alţi 431.722 de lei, fără TVA, pe substanţe pentru tratarea apei. Aşadar, doar aceste trei licitaţii s-au ridicat la o valoare totală de 1.559.598 de lei, fără TVA (315.070 de euro).

Alţi 65.000 de lei pentru diverse produse

În luna iulie, primăria a decis să mai „alinte“ Water Park-ul cu alţi bani. De această dată pentru produse de curăţenie, două aparate de curăţare cu presiune, dar şi 42 de uscătoare de păr profesionale. Produsele de curăţenie au costat în total 34.820 de lei, fără TVA. S-a cumpărat hârtie igienică în valoare de 14.400 de lei, săpun spumă la 1l (120 de bucăţi), în valoare de 6.720 de lei, detergent pentru dezinfectat gresia şi faianţa la 5l (100 de bucăţi) – în valoare de 3.500 de lei. De asemenea, 30 de sticle de 1 l de „esenţă de parfum ambiental profesional“. Acestea au costat 10.200 de lei, adică 340 de lei bucata.

Cele două aparate de curăţare cu presiune pentru întreţinerea complexului de agrement Water Park au costat 4.857 de lei. De aseme iar cele 42 de uscătoare de păr profesionale pentru Water Park, s-au cheltuit 25.743 de lei, fără TVA, adică 612 lei bucata. Astfel, doar pentru produse de curăţenie, aparate de curăţat cu presiune şi uscătoare s-au cheltuit 65.420 de lei.

Aşadar, numai pe licitaţiile prezentate mai sus de GdS, Primăria Craiova a „spart“ pentru Water Park 2.044.589 de lei, fără TVA, adică 413.048 de euro. Dacă adăugăm şi TVA, suma se apropie cu uşurinţă de o jumătate de milion de euro – aproximativ 491.527 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS