13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(FOTO) Din groapă în groapă. Alte găuri negre apărute pe străzile din Craiova

(FOTO) Din groapă în groapă. Alte găuri negre apărute pe străzile din Craiova

Pe străzile din Craiova au apărut noi gropi care le dau bătăi de cap atât şoferilor, cât şi pietonilor. Una dintre ele a răsărit pe strada Petre Ispirescu, unde s-a intervenit deja ca hăul să fie acoperit înainte să înfulece cu lăcomie alte porţiuni de asfalt. O alta a început să înghită trotuarul de pe strada Mihail Kogălniceanu şi să se extindă şi către partea carosabilă.

Groapă apărută pe Kogălniceanu

Groapă cauzată de branşament ilegal

În privinţa gropii de pe strada Petre Ispirescu, se pare că vina este a unui craiovean care s-ar fi branşat ilegal la o conductă de canalizare. După ce o fotografie a fost publicată luni pe reţelele de socializare, groapa a fost adusă în discuţie şi în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Craiova de marţi, de către consilierul Cezar Drăgoescu. Primarul Lia Olguţa Vasilescu i-a răspuns că problema a fost cauzată de acest racord ilegal.

Ulterior, Compania de Apă Oltenia a transmis un comunicat în care a reluat informaţia şi a precizat că angajaţii CAO „au lucrat pe tot parcursul nopții de luni spre marți, la o adâncime de peste 4 metri, reușind, în această dimineață, să remedieze problema” pentru a nu afecta foarte mult traficul din zonă.

„Angajații Companiei de Apă Oltenia au fost solicitați în după-amiaza zilei de luni, 11.09.2023, pe strada Petre Ispirescu, din municipiul Craiova, într-o zonă unde apăruse o surpare a carosabilului. În urma verificărilor efectuate, a reieșit că, din cauza unui racord ilegal la o conductă de canalizare anulată în urmă cu mai mulți ani, prin care proprietarul deversa apa uzată în pământ (nefiind preluată de rețeaua de canalizare de pe stradă), s-a ajuns în stadiul de a se surpa strada”.
Compania de Apă a anunţat că urmează să fie depusă o plângere la Poliția Locală Craiova, pentru identificarea proprietarului racordului executat fără avizele necesare și dispunerea măsurilor legale.

Groapa de pe Kogălniceanu aşteaptă şi ea cuminte intervenţia salvatoare.

Citeşte şi: Început de an şcolar cu preoţi şi discursuri de lemn. Să ne închinăm şi… Dumnezeu cu mila!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS