17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPasajul suprateran între strada Tufănele şi Calea Severinului, autorizat de primărie

Pasajul suprateran între strada Tufănele şi Calea Severinului, autorizat de primărie

Primăria Craiova a eliberat la începutul acestei luni autorizaţie pentru construirea pasajului de la intersecţia străzilor Tufănele cu Calea Severinului. Pasajul va avea o lungime de peste 100 de metri, servind atât circulaţiei autovehiculelor cât şi pietonilor.

Concret, pasajul suprateran auto şi pietonal care va pleca din Balta Craioviţei va avea o lungime de 107,5 m, o ampriză de 16,10 metri, trei benzi de circulaţie a câte 3,50 m fiecare încadrate de spaţiu verde cu lăţimea de un metru şi trotuar cu lăţimea de 1,50 m racordat la Calea Severinului. În autorizaţia nr.832 elibertă la data de 01.09.2023 se spune:

„Reconfigurare intersecţie strada Tufănelelor cu Calea Severinului şi construire pasaj suprateran auto şi pietonal. S. terenului= 9122,00mp, Lungime Pasaj=107,53ml cu ampriza de 16,10m, trei benzi de circulație a câte 3,5ml pentru fiecare, lungime suprastructură – 90,00ml, lungime rampă acces pod – 17,53ml, lungime grinzi prefabricate – 30,00/29,00/20,00, lățime parte carosabilă – 10,50m, lățime trotuar – 2X1,00m. Pentru realizarea braţului suplimentar se va realiza reconfigurarea intersecței prin adăugarea unei benzi suplimentare pentru virajul la stânga pe Calea Severinului și reconfigurarea timpilor de semaforizare. Distanțele minime față de vecinătăți sunt: 7,70m față de limita de Nord – blocu de locuinţe colective P+10, 22,60m față de limita din Est – Bloc locuinţe colective P+8, 12,50m față de limita de proprietate din Vest – clădire birouri P+4, 14,50m față de limita de proprietate din Sud – clădire de birouri P+4E+5+6 retras. Clasa de importanță II și categoria de importanță C”.


Megainvestiţia privată realizată în Balta Craioviţei – Promenada Mall vine la pachet şi cu o nouă infrastructură rutieră. Este vorba despre acest pasaj suprateran auto şi pietonal între noul mangazin Dedeman şi Calea Severinului.

Pasaj peste bulevard

Pentru realizarea brațului suplimentar se va reconfigura intersecția Calea Severinului cu strada Tufănelelor, prin adăugarea unei benzi suplimentare pentru virajul la stânga pe Severinului şi reconfigurarea timpilor de semaforizare.
Prin urmare, bulevardul care va conecta Calea Severinului de strada Brestei, până la intersecția cu strada Râului, nu va fi singurul drum construit de la zero în contextul construirii noului centru comercial proiectat de către dezvoltatorii de la NEPI Rockcastle.

Calea Severinului

General Building Management SRL a obţinut recent, de la Primăria Craiova, autorizaţia pentru reconfigurarea intersecţiei străzii Tufănelelor cu Calea Severinului. Aici va construi unui pasaj suprateran auto şi pietonal.
Terenul pe care se va construi acest pasaj are destinaţia de zonă mixtă locuinţe și dotări complementare parţial, parcuri comerciale, servicii de comerţ, parţial spaţii verzi, parcuri urbane. Are o suprafaţă de 21.7482 mp din acte şi din măsurători. Pentru pasaj sunt necesari 9.122 mp de teren. Lucrările au o valoare de 9.000.000,00 de lei. Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni, calculată de la data începerii efective a lucrărilor (anunţată în prealabil), situaţie în care perioada de valabilitate a autorizaţiei se extinde pe întreaga durată de execuţie a lucrărilor autorizate.
Concluzia este că: Intersecţia străzii Tufănelelor cu Calea Severinului va fi reconfigurată pentru a prelua traficul dinspre Promenada Mall. Asta pentru că noul magazin Dedeman va fi legat de Calea Severinului printr-un pasaj suprateran auto şi pietonal de 107 metri, cu trei benzi de circulaţie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS