14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Acțiuni ale polițiștilor de la Rutieră în Corabia și comunele limitrofe

Olt: Acțiuni ale polițiștilor de la Rutieră în Corabia și comunele limitrofe

Sâmbătă noapte, în intervalul orar 20.00-04.00, polițiștii olteni au organizat o razie, cu efective mărite, pe drumurile publice din orașul Corabia și comunele limitrofe. Scopul a fost de creștere a gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunii organizate de către Serviciul Rutier Olt, au fost angrenați 14 polițiști rutieri din cadrul IPJ Olt.

Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

Astfel, pentru depistarea conducătorilor care încalcă regulile de circulație, polițiștii rutieri au acționat cu aparatele etilotest, precum și cu aparatele Drug Test. Au fost efectuate aproximativ 250 de testari.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 5.500 de lei.

De asemenea, au fost reținute trei certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatată și o infracţiune la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Șofer prins băut și drogat la volan

În jurul orei 22.45, polițiștii rutieri din Corabia, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Grivița Roșie, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism.

Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a supus măsurii, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

Autoturismul a fost urmărit, iar la scurt timp a fost oprit pe strada Tudor Vladimirescu.

La volanul autoturismului, a fost identificat un bărbat, de 32 de ani, din localitate.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost testat și cu aparatul drugtest, care a indicat prezența unei substanțe psihoactive, T1B THC.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Corabia, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanțelor în organism.

Polițiștii i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările continuă.

Citește și: Un bărbat s-a înecat în stațiunea Olimp

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS