13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjJubileul Jandarmeriei Gorjene și Ziua Jandarmeriei Rurale, sărbătorite pe 1 septembrie

Jubileul Jandarmeriei Gorjene și Ziua Jandarmeriei Rurale, sărbătorite pe 1 septembrie

Jubileul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” Gorj este sărbătorit pe 1 septembrie. Va fi marcată împlinirea a 50 de ani de la înființarea unității. La 1 septembrie 1973 prin Ordin de ministru, o Unitate Militară din Slatina a fost dislocată în Garnizoana Târgu Jiu.

Vineri, 1 septembrie 2023, între orele 10.00-15.00, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” Gorj va organiza o serie de activități la Shopping City Târgu Jiu pentru a marca ziua cu dublă semnificație pentru jandarmii gorjeni, Jubileul Jandarmeriei Gorjene – 50 de ani de la înființarea unității și ziua Jandarmeriei Rurale.

„Pentru că dorim să sărbătorim împreună, în comunitate această zi aniversară cu o senificație aparte, am pregătit numeroase activități: ateliere interactive cu materiale specifice utilizate în misiuni și tehnica din dotare, exerciții demonstrative executate de luptătorii jandarmi, prezentare cai și câini de serviciu, prezentare Muzeu Mobil al Jandarmeriei Române și documente și fotografii din trecutul unității și promovarea instituțiilor de învățământ militare.

Pentru acest moment festiv a fost reeditată revista aniversară a unităţii – Jandarmeria Gorjeană 1973-2023, în care au fost incluse aspecte din istoria unităţii de la înfiinţare până în prezent, galeria comandanţilor unităţii, repere din activitatea noastră, numeroase fotografii din arhiva unității și fotografii cu personalul unității.

Pentru a afla mai multe detalii despre activitatea jandarmilor gorjeni și pentru o interacțiune directă, vă adresăm invitația să sărbătoriți Jubileul Jandarmeriei Gorjene – 50 de ani de la înființarea unității și ziua Jandarmeriei Rurale, împreună de noi!”, conform IJJ Gorj. 

Citeşte şi: Șefi noi în învățământul din Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS