23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProtest la Penitenciarul Târgu Jiu

Protest la Penitenciarul Târgu Jiu

Angajații Penitenciarului din Târgu Jiu au declanșat un protest. Aceștia nu vor să mai presteze ore suplimentare.

Reprezentanții sindicali ai salariaților susțin că sunt aproape 60 de agenți care și-au depășit norma de 80 de ore și refuze să mai lucreze suplimentar.

Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar a stabilit și o listă de revendicări.

„În cadrul unei reacții la disprețul cu care guvernanții tratează polițiștii de penitenciare, Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar a decis refuzul muncii suplimentare în unitățile în care aceasta are membrii, cu următoarele revendicări:

1. Aplicarea integrală a Legii-cadru nr 153/2017;

2. Excluderea Sistemului Penitenciar de la aplicarea prevederilor preconizatului proiect de lege privind unele masuri fiscal bugetare, în domeniul cheltuielilor publice, descentralizarea serviciilor publice, disciplina economico-financiară, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative;

3. Plata drepturilor stabilite pentru structurile din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională, respectiv norma de hrană și norma de echipare, la valoarea actualizata, fără plafonări;

4. Deblocarea posturilor vacante în vederea ocuparii prin concurs, pentru a face posibilă desfășurarea în condiții minime de siguranță a activităților în sistemul penitenciar.”, potrivit unui comunicat.

5. Florin Șchiopu, liderul de sindicat din Penitenciarul Târgu Jiu, a declarat că s-ar putea ajunge inclusiv să nu mai fie prestate activitățile de pază a deținuților.

Citeşte şi: Proiect de un milion de euro pentru iluminatul public din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS