18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNivelul apei a scăzut la sursele din Gorj din cauza secetei

Nivelul apei a scăzut la sursele din Gorj din cauza secetei

Mii de familii din Gorj ar putea rămâne fără apă în perioada următoare.

Având în vedere seceta prelungită, precum şi diminuarea debitelor asigurate de sursele de apă, în conformitate cu măsurile prevăzute în „Programul de restricţii”, conform Legii 107/1996 şi în Contractul de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, Aparegio Gorj SA face un apel către utilizatorii serviciului de furnizare a apei potabile, din aria de deservire, sa utilizeze responsabil apa potabilă, strict pentru băut, nevoi igienico-sanitare și casnice.

„Adresăm acest apel pentru a evita orice fel de situații negative cauzate de lipsa apei, in special la utilizatorii aflati la capetele de retea care posibil sa se confrunte cu  lipsă de debit sau lipsa totală a apei. Amintim consumatorilor din aria de operare că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea în regim continuu a apei. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, conform reprezentanților Aparegio Gorj. 

Aparegio mai preia o rețea de apă și canal

Aparegio este în cărți să preia sistemul de apă și canal din Polovragi, stațiune turistică de interes local.

Comuna Polovragi și-a propus să externalizeze sistemul de apă și canal din localitate. În acest sens au fost aprobate toate documentațiile în vederea delegării gestiunii serviciului de alimentare cu apă și canalizare în comună. Acest lucru s-ar putea întâmpla din luna octombrie.

Bugetul pentru gestionarea serviciului de apă și canal este de 1.325.999 de lei. Delegarea se va face pe 60 de luni.

„Serviciul de alimentare cu apă reprezintă totalitatea activităților necesare pentru: – Captarea apei brute – Tratarea apei brute – Înmagazinarea apei – Distribuția și transportul apei potabile Serviciul de canalizare reprezintă totalitatea acțiunilor și activităților necesare pentru: – Colectarea, transportul și evacuarea apelor uzate de la utilizatori la stațiile de epurare. – Epurarea apelor uzate.

Serviciul public de alimentare cu apa și de canalizare se înființează, se organizează și se gestionează sub conducerea, coordonarea controlului și responsabilitatea autorităților administrației publice locale și are drept scop alimentarea cu apă, canalizarea și evacuarea apelor uzate pentru toți utilizatorii de pe teritoriul Comunei Polovragi”, conform Primăriei Polovragi.

Citeşte şi: Gorj: Un bărbat a murit strivit sub o căruță cu lemne

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS