21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn parlamentar cere numirea unui nou Directorat la CEO

Un parlamentar cere numirea unui nou Directorat la CEO

Deputatul de Gorj Claudiu Manta solicită declanșarea rapidă a unui proces de selecție pentru Directoratul Complexului Energetic Oltenia.

Recent, a fost numit noul Consiliu de Supraveghere al companiei energetice. Componența Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia, începând cu data 21.08.2023 este: Marcoci Alexandru, Marinescu Constantin-Adrian, Nițulescu Pavel-Casian, Popescu Luminița-Georgeta, Eftenoiu Mădălin-Cornel, Georgescu Petre – Mădălin și Tanasiev Vladimir.

Din Directoratul CEO fac parte, cu mandate pe durată scurtă, următoarele persoane: Plaveti Iulius-Dan, Trufelea Constantin-Cosmin, Bălășoiu Ion și Popescu Constantin.

Consiliul de Supraveghere ar trebui să fie cel care va angaja o companie de recrutare pentru viitorii membri ai Directoratrului CEO, în baza OUG 109, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. 

Întârziere la investiții

Parlamentarul Claudiu Manta susține că a durat foartre mult până la numirea Consiliului de Supraveghere al CEO. Nu mai trebui să se aștepte, având în vedere situația companiei energetice.

„Nu mai este vreme să se aștepte. Este nevoie de o selecție rapidă a Directoratului, pentru ca oamenii să își asume niste mandate. Nu mai trebuie să așteptăm ca în cazul Consiliului de Supraveghere”, a declarat Claudiu Manta, deputat de Gorj.

Complexul Energetic Oltenia are de implementat un Plan de restructurare și mai ales de realizat noi capacități de producție. Este vorba de 8 parcuri fotovoltaice și două grupuri mari pe gaze naturale. Unul va fi la Termocentrala de la Ișalnița și altul la Termocentrala de la Turceni. Acestea din urmă ar trebui să fie puse în funcțiune în 2026. Dar chiar actuala conducere a recunoscut că este o întârziere de cel puțin un an în implementarea noilor proiecte. 

Citeşte şi: Ziarist găsit mort în subsolul unui bloc din Focşani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS