16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAcord de Mediu pentru Drumul Expres Târgu Jiu - Craiova 

Acord de Mediu pentru Drumul Expres Târgu Jiu – Craiova 

Se lucrează la documentațiile în vederea emiterii unui Acord de Mediu pentru Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu. În același timp, se fac ultimele foraje și se lucrează și la proiectul tehnic și la studiul de fezabilitate pentru șoseaua care va lega cele două municipii reședință de județ.

În această toamnă vor fi gata Proiectul Tehnic și Studiul de Fezabilitate, după cum au precizat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Pe tronsonul Filiași – Craiova va fi autostradă și pe tronsonul Filiași – Târgu Jiu drum expres. Contractul pentru Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic la Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu are o valoare de 27 de milioane de lei. Este vorba de fonduri europene.

Principalele servicii ale prestatorului, conform contractului, constau în: Elaborarea Studiului de Fezabilitate, ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare; Întocmirea documentației suport și Asistența acordată Autorității Contractante pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare; Realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și asistența tehnică până la obținerea Autorizației de Construire de către Autoritatea Contractantă; Proiectul Tehnic de Execuție (PTE), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare; Documentația de atribuire a contractului de execuție lucrări; Asistența tehnică acordată Autorității Contractante în perioada derulării procedurilor de licitații pentru execuție lucrări. 

Peste 100 de kilometri

Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu (cu o lungime de peste 100 de kilometri) va avea câte o stație peco pe fiecare sens de mers. Astfel, pe lângă stațiile peco tradiționale, vor fi amenajate stații pentru mașinile electrice, dar și pentru hidrogen, considerat combustibilul viitorului.

După cum au precizat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, vor mai fi amenajate și platforme care vor putea să fie concesionate unor agenți economici în vederea amenajării de unități de cazare sau alimentație publică, părcări sau alte spații comerciale.

Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu va fi de mare viteză care va trece prin 11 localități din Gorj: Țânțăreni, Turburea, Aninoasa, Săulești, Vladimir, Bărbătești, Jupânești, Târgu-Cărbunești, Scoarța, Dănești, Târgu Jiu. Drumul va asigura o cale rapidă de traversare a județului Gorj către sud, dar și un traseu mai rapid către nordul județului, până la ieșire din Târgu Jiu, către Bumbești-Jiu. Cel mai probabil, dacă anul acesta va avea loc licitația pentru stabilirea constructorilor, anul viitor vor putea fi demarate lucrările. 

Au fost finalizate lucrările la podețele de pe drumul Târgu Jiu – Baia de Aramă 

Au fost finalizate lucrările la podețele de pe drumul național care face legătura între orașele Târgu Jiu și Baia de Aramă.

S-a lucrat în ultimele luni de către cele două firme de construcții care au câștigat licitația organziată de CNAIR. Potriivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, se va lucra în continuare la toate podurile de pe traseul respectiv. Este nevoie de consolidări serioase. De asemenea, ulterior se va trece la partea carosabilă. Sunt zone cu tasări și va fi nevoie să fie executate consolidări. Abia în ultima etapă se va trece la turnarea asfaltului.

Citeşte şi: Primarul din Crevedia a angajat un condamnat penal drept consilier personal 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS