15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO delegație a Școlii Populare de Arte, prezentă la Săptămâna Culturală Românească la Istanbul

O delegație a Școlii Populare de Arte, prezentă la Săptămâna Culturală Românească la Istanbul

O delegaţiei din cadrul Şcolii Populare de Arte „Constantin Brâncuşi” va fi prezentă la Săptămâna Culturală Românească la Istanbul, în perioada 3-11 septembrie.

Prin invitaţia Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” şi înregistrată la Şcoala Populară de Artă „Constantin Brâncuşi”, instituţia este invitată să participe cu Ansamblul „Maria Lătăreţu” şi meşteri populari la Istanbul, în perioada 4-10 septembrie 2023, la Săptămâna Culturală Românească, eveniment dedicat artei tradiţionale şi folclorului autentic românesc organizat cu ocazia Anului Cultural Dimitrie Cantemir (350 de ani de la naşterea şi 300 de ani de la moartea marelui cărturar român), desfăşurat în cel mai modern centru cultural din metropola turcă, Ataturk Kultur Merkezi (AKM).

În Lista Programelor şi Proiectelor culturale minimale proprii prevăzute pentru anul 2023 la Şcoala Populară de Artă „C. Brâncuşi”, depusă la UAT-judeţul Gorj în data de 22.12.2022 cu nr. 22.121, acest eveniment organizat sub egida Anului Cultural Dimitrie Cantemir (350 de ani de la naşterea şi 300 de ani de la moartea marelui cărturar român), este cuprins în Lista sus menţionată, la manifestări ocazionale, aniversarea şi comemorarea unor evenimente şi participarea la manifestări cultural-artistice organizate de (…) centre culturale, instituţii sau organizaţii din ţară şi străinătate.

Delegație din 15 persoane 

Invitată începând cu data de 4 septembrie, delegaţia Şcolii Populare de Artă „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu va cuprinde o formaţie restrânsă (7 instumentişti, 1 dirijor şi 1 solist vocal) a Ansamblului „Maria Lătăreţu”, doi meşteri populari, doi conducători auto, un conducător al grupului şi un translator, în total 15 persoane, din care: 10 angajaţi ai Şcolii, 3 cursanţi (voluntari în acest proiect), 2 colaboratori (un şofer şi un instrumentist contrabas).

Prezenţa Şcolii Populare de Arte „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu la Săptămână Culturală Românească la Istanbul, organizată sub egida Anului Cultural Dimitrie Cantemir (350 de ani de la naşterea şi 300 de ani de la moartea marelui cărturar român), are ca scop marcarea a 145 de ani de relaţii diplomatice dintre România şi Turcia. Toate cheltuielile (transport, cazare, taxe drum, carnet ATA, asigurare călătorie) vor fi suportate din bugetul Şcolii Populare de Artă „Constantin Brâncuşi”.

Citește și: O femeie a făcut plajă goală într-un parc din Arad

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS