17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn bărbat a fost salvat după ce a stat 60 de ore pe un stâlp de înaltă tensiune

Un bărbat a fost salvat după ce a stat 60 de ore pe un stâlp de înaltă tensiune

Un bărbat a fost salvat de pompieri după ce s-a urcat pe un  stâlp de înaltă tensiune din localitatea mehedințeană Cerneți, unde a stat în jur de 60 de ore. În această dimineață a fost convins să coboare, după ce pompierii l-au supravegheat în toată perioada în care bărbatul amenința că se aruncă de pe stâlp.

„În această dimineață, un cetățean urcat pe un stâlp de înaltă tensiune din extravilanul localității Cerneți, a fost convins de salvatori să coboare. Apelul la 112 a fost făcut de un trecător, care a observat bărbatul, în seara de 17 august.

La locul evenimentului, au fost mobilizate două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin cu o autospecială cu modul de prim ajutor și o autospecială de intervenție la dezastre, dar și echipaje din cadrul IPJ și SAJ. De asemenea, în teren s-a deplasat și un reprezentant al distribuitorului de energie electrică. Acesta a scos de sub tensiune firele de curent electric. Pentru eficientizarea intervenției, la baza stâlpului a fost amplasată și o pernă de salvare din cadrul ISU Dolj.

Timp de aproape 60 de ore, echipajele au rămas în supraveghere, asigurându-se, periodic, schimbul de efective. În această dimineață, bărbatul a fost convins să renunțe la gest și a coborât în siguranță.

Acesta a fost imobilizat de polițiști, urmând să fie preluat de echipajele medicale. Bărbatului i se vor efectua investigații de specialitate“, au transmis reprezentanții ISU Mehedinți.

Bărbatul nu este la primul gest de acest fel. El a mai urcat pe un stâlp de înaltă tensiune și la sfârșitul lunii iunie. La vremea respectivă, el a rămas urcat acolo peste 22 de ore.

Citește și: O adolescentă a plecat de acasă și nu s-a mai întors

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS