22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDosare penale în cazul unor azile din Vâlcea: Un pacient mort ar fi fost îngropat cu excavatorul

Dosare penale în cazul unor azile din Vâlcea: Un pacient mort ar fi fost îngropat cu excavatorul

De la reizbucnirea cazului azilelor groazei din Ilfov, alte trei dosare penale au fost deschise în azilele din Vâlcea, potrivit surselor judiciare ale ziarului Libertatea.

La Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități nr. 2 Băbeni, pe 15 iulie 2023, un pacient în vârstă de 60 de ani a fost găsit spânzurat. A fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări, înregistrat sub numărul 2754/P/2023 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vâlcea.

Pe 2 august, un pacient îngropat „pe repede-înainte, chiar înainte să apară controalele lui Ciolacu” a fost deshumat de oamenii legii din cimitirul de lângă Primăria Zătreni. Multiple surse ale ziarului Libertatea au confirmat evenimentul. Bărbatul fusese îngropat tot pe 15 iulie, când a fost găsit și celălalt pacient spânzurat. „L-au îngropat pe grabă, s-a făcut o groapă cu excavatorul, că știau că vine luni controlul”, spune o persoană din interiorul sistemului DGASPC.

Citeşte întreaga ştire: Dosar penal deschis în cazul unui pacient dintr-un centru de îngrijire, îngropat înainte de controale, „pe repede-înainte, fără autopsie, cu excavatorul” 

Citește și: Primar din Olt, omorât de o combină agricolă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS