23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDrogați și băuți pe drumurile din Dolj. Ce trebuie să știe șoferii despre Legea Anastasia

Drogați și băuți pe drumurile din Dolj. Ce trebuie să știe șoferii despre Legea Anastasia

IPJ Dolj a aplicat sancțiuni de 55.000 lei numai în ultimele 48 de ore pentru abaterile constatate pe drumurile din județ. O tânără din Mehedinți a fost depistată conducând sub influența drogurile în Filiași. În Craiova, un bărbat de 32 de ani a fost prins conducând sub influența alcoolului pe bulevardul Oltenia.

„În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Au fost legitimate și verificate peste 330 de persoane, fiind controlate și 400 de autovehicule”, au transmis polițiștii.

Șoferii din Dolj, la control. Au fost reținute 12 permise de conducere

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 209 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 55.000 de lei.

Au fost reținute 12 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate și 12 infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală (Legea Anastasia). În cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare. A fost eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

S-a urcat la volan după ce a luat cocaină

În seara zilei de 12 august, o tânără de 24 de ani, din Mehedinți, a fost prinsă în timp ce conducea drogată un autoturism pe bulevardul Racoțeanu din Filiași. Întrucât prezenta un comportament suspect, aceasta a fost testată cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanța cocaină.

Tânăra a fost condusă la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice și s-a ales cu dosar penal.

Prins băut pe bulevardul Oltenia din Craiova

În noaptea de 13 august a.c., ora 02.20, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova au depistat un tânăr de 32 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Oltenia.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0, 61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Citește și: Primar din Olt, omorât de o combină agricolă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS