17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA fost semnat contractul pentru finalizarea Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești

A fost semnat contractul pentru finalizarea Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești

CNAIR a anunţat marţi semnarea contractului pentru finalizarea lucrărilor pe Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești.

Valoarea contractului, finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile, este de 439,29 milioane lei (fără TVA).

Contractul a fost câştigat de asocierea Ozaltin Inssat Ticaret ve Sanayi AS (lider) – Strade Bauunternehmung SRL – Visio Construction Works SRL. Pentru Oltenia este o premieră ca o firmă de construcții din regiune (Strade Bauunternehmung SRL) să participe la construirea unui drum expres.

Asocierea turco-română trebuie să finalizeze în 18 luni lucrările pe cei 17,7 km între Craiova şi Robăneşti. Conform contractului, lucrările vor avea o garanție de 10 ani.

La momentul rezilierii contractului anterior, în decembrie 2022, stadiul lucrărilor era de 56,07%. În momentul finalizării, tot DEx 12 (Craiova-Pitești) va avea o lungime de peste 121 de km.

Anul trecut a fost deschisă circulația pe Tronsonul 2 (39,85 km), între Robănești și Valea Mare.

În prezent, sunt în execuție Tronsonul 3 (31,75 km) – între Valea Mare și Colonești, și Tronsonul 4 (31,82 km), Colonești – Oarja – Pitești. Pe Tronsonului 3, progresul fizic a ajuns la 76% și, deși termenul contractual de finalizare este 2024, antreprenorul și-a asumat deschiderea obiectivului la sfârșitul anului 2023.

Tronsonul 4 a ajuns la un stadiu fizic de 22%, iar deschiderea circulației este programată pentru anul viitor (2024).

Citeşte şi: Ceremonial militar de înființare a Batalionului 24 Infanterie Targu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS