15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Bărbat prins când lua mită pentru a intermedia o pensionare pe caz de boală

Vâlcea: Bărbat prins când lua mită pentru a intermedia o pensionare pe caz de boală

Polițiştii judiciari din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Vâlcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au prins luni în flagrant un bărbat, de 63 de ani, imediat după ce a primit suma de 500 de euro pentru a-și trafica presupusa influență asupra unor cadre medicale.

În perioada iunie 2023 – 24 iulie 2023, inculpatul a pretins de la un denunțător suma de 1.500 de euro pentru a obține documente medicale şi pentru a facilita și obține pensionarea pe caz de boală/invaliditate pentru tatăl acestuia.

Banii ceruţi au fost primiţi în două tranșe. Prima, în valoare de 1.000 de euro, a fost primită la începutul lunii iunie 2023. A doua, în valoare de 500 euro, a fost primită luni, când s-a făcut flagrantul. După constatarea infracțiunii flagrante, ofițerii SJA Vâlcea au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința inculpatului.

Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore fiind acuzat de trafic de influență.

Procurorii vâlceni au dispus marţi punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Citeşte şi: Vâlcea: Bărbat din Berbeşti, dat dispărut de familie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS