22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova continuă paranghelia şi în august. Încă 65.000 de euro din bugetul local

Primăria Craiova continuă paranghelia şi în august. Încă 65.000 de euro din bugetul local

Primăria Craiova pare că şi-a propus un obiectiv clar: să servească craiovenilor distracţie la foc continuu, pe bani publici. Paranghelia continuă în luna august, timp de trei weekend-uri, în timpul cărora vor fi organizare diverse evenimente în centrul Craiovei, dar şi la WaterPark.

Marţi, 11 iulie, Primăria Craiova a scos la licitaţie contractul pentru „Servicii de organizare de evenimente culturale 2023“. Valoarea estimată a acestuia se ridică la 334.671 de lei, fără TVA. Nici nu s-au dezmeticit bine craiovenii după IntenCity, că muncipalitatea le aduce, din nou, distracţia în oraş. Tot pe banii lor. De această dată este vorba despre trei weekend-uri din luna august (5-6, 12-13 şi 19-20), în care vor avea loc câteva evenimente în Piaţa Fraţii Buzeşti, Piaţa Mihai Viteazul şi la Complexul WaterPark din Craiova.

Cine va cânta în centrul Craiovei

Municipalitatea a trasat şi sarcinile pe care firma care va câştiga licitaţia va trebui să le îndeplinească. În fiecare dintre cele trei weekend-uri va cânta în centrul oraşului câte un artist (sau trupă) naţional(ă) şi câte unul/una local(ă), în seri diferite. Deocamdată primăria a stabilit artiştii sau trupele care ar urma să vină în Bănie, dar nu şi zilele exacte când aceştia vor urca pe scenă. Astfel, Mike Godoroja, Hara şi Mira sunt artiştii cunoscuţi la nivel naţional, iar Floarea Soarelui, The Players şi The Southern Coackroachers sunt artiştii locali pe care primăria îi doreşte la Craiova. Municipalitatea vrea ca fiecare dintre artiştii sau trupele care urcă pe scenă să aibă un recital de o oră. Cu toţii vor cânta în Piaţa Fraţii Buzeşti.
Există şi posibilitatea ca artiştii menţionaţi în contract să fie schimbaţi. O prevedere din caietul de sarcini menţionează faptul că firma câştigătoare poate să propună un alt artist similar. Dar decizia finală va fi luată doar cu acordul primăriei. Prin acelaşi contract de „Servicii de organizare de evenimente culturale 2023“, municipalitatea solicită şi prezenţa unui prezentator de notorietate locală. Acesta va trebui să prezinte show-urile în toate cele şase seri din cele trei weekend-uri, în intervalul orar 20.00 – 22.00.

Anna Lesko vine la WaterPark

Pentru petrecrile de la WaterPark, primăria şi conducerea complexului îşi doresc o prezenţă exotică, aşa că au ales-o pe Anna Lesko să vină să încingă atmosfera. Pe lângă Anna Lesko, primăria mai vrea să-i aducă la WaterPark pe DJ-ul Adrian Dowle şi pe cântăreaţa Loulou. La complexul acvatic va fi un artist pe weekend, dar încă nu s-a stabilit ziua exactă în care va performa fiecare. Ce se ştie, însă, este faptul că spectacolul fiecăruia dintre cei trei artişti va avea şi „spuma party“. Va fi montat un tun de mare presiune care aruncă spuma la 8-10 metri distanţă. Acesta va fi amplasat în bazinul exterior de la WaterPark şi va trebui să producă 1.500 de litri de spumă.

Spectacole cu fachiri, acrobaţii şi pantomimă în centru

Iar spectacolele nu se opresc aici. Primăria vrea ca Piaţa Mihai Viteazul şi Piaţa Fraţii Buzeşti să fie animate de fachiri, acrobaţi, dansatori şi spectacole de pantomimă. Într-una din zilele de 5 sau 6 august va fi spectacol cu foc şi fachiri, la sol. Acesta va începe la ora 20.00, iar primăria doreşte să fie prezenţi 10 fachiri. De asemenea, pe 12 sau 13 august, în centrul oraşului va fi organizat un spectacol de acrobaţie. Primăria vrea momente artistice de acrobaţie efectuate la sol sau în aer precum: moment aerian prin cerc, sferă, hamac; piramide acrobatice, echilibristică în duet, echilibristică în mâini pe bastoane, monociclu, contorsionism şi mobilitate corporală în baloane uriaşe, jonglerii.

Ultimul weekend va fi marcat de spectacole stradale de genul pantomimă, dans, muzică de stradă şi paradă. Firma câştigătoare va alege dacă spectacolele vor avea loc pe 19 sau pe 20 august. Potrivit caietului de sarcini, spectacolele trebuie să dureze minimum 30 de minute. Pe lângă organizarea spectacolelor din centru şi WaterPark, firma câştigătoare va trebui să asigure şi serviciile de pază. De asemenea, servicii suport producţie şi alte câteva elemente ce ţin de întreaga organizare a evenimentelor.

Costul întregii distracţii din weekend-urile lunii august va fi estimativ 334.671 de lei, fără TVA. Tot pe distracţie s-au mai cheltuit până acum, doar de la începutul verii, în jur de 4,7 milioane de euro, cu Zilele Craiovei şi cu Festivalul IntenCity.

Citeşte şi: Oana Mihăescu, singura absolventă de 10 din Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS