23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIntenCity, la final! Olguţa face planuri pentru anul viitor şi promite un număr 1 mondial pe scenă

IntenCity, la final! Olguţa face planuri pentru anul viitor şi promite un număr 1 mondial pe scenă

Festivalul IntenCity de la Craiova s-a încheiat duminică, după trei seri de distracţie. Cel mai aşteptat show a fost cel al lui Enrique Iglesias, de altfel, şi cel mai scump artist al festivalului. Organizatorii festivalului au oferit, duminică noaptea, câteva impresii la cald despre festival. Antoniu Zamfir şi Lia Olguţa Vasilescu au vorbit despre parcursul festivalului, despre ce anume nu a mers aşa cum ar fi trebuit, dar au dat şi câteva detalii despre ce ar urma să se întâmple la festivalul de anul viitor.

Fără doar şi poate, un festival de amploare are plusuri şi minusuri, iar IntenCity nu a făcut excepţie. Aşa cum era de aşteptat, seara de duminică, când cap de afiş a fost Enrique Iglesias, a avut cel mai mare succes şi a adunat cel mai mare număr de spectatori. Chiar dacă în acest moment nu se cunosc cu exactitate cifre, s-a văzut cu ochiul liber succesul pe care l-a avut artistul spaniol în faţa publicului de la Craiova. Însă, în primele două seri era loc de mult mai bine. Cea mai slabă dintre serile de festival a fost cea de vineri, 30 iunie, când prezenţa a fost destul de redusă.

Olguţa Vasilescu, încântată de Enrique

Primarul Craiovei a vorbit despre acest lucru şi a spus că prima decizie vizavi de festivalul de anul viitor va fi legată de schimbarea acestui tip de muzică.

„O a doua ediţie mult mai bine organizată decât prima, era şi normal să se întâmple acest lucru. Am avut Sala polivalentă plină în toate cele trei seri, neaşteptat pentru noi. De excepţie a fost, cred, pentru toată lumea, show-ul lui Enrique Iglesias. I-a plăcut şi oraşul foarte mult. Am avut prilejul să mă văd cu el, să vorbesc puţin cu el. Mi-a spus că a mâncat la un restaurant din Craiova, s-a plimbat prin oraş incognito. I-a plăcut foarte mult oraşul. Asta nu poate decât să ne bucure foarte mult. Cred că Craiova începe să devină acel oraş la care visăm cu toţii.

Un oraş foarte frumos şi foarte apreciat nu numai de craioveni, ci şi de străini. Enrique este un om de excepţie în particular. Am avut discuţii foarte complicate cu staff-ul lui, au avut tot felul de cereri. Acum ne-am dat seama că Enrique este cu totul altă persoană faţă de staff-ul lui. Este foarte deschis. Nu ştiu să vă spun exact câte bilete şi abonamente s-au vândut dar cred că în seara aceasta (n.r. – duminică, 2 iulie) a fost sold out. A fost om lângă om, au şi leşinat multe persoane din cauza căldurii şi aglomeraţiei“, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul promite că numărul 1 mondial din muzica pop va veni la IntenCity

Lia Olguţa Vasilescu a spus că deja au început pregătirile pentru festivalul din 2024. De asemenea, a promis că fac tot posibilul să aducă la Craiova un artist care este numărul 1 mondial, în muzica pop. Însă, aceasta nu a dezvăluit despre cine este vorba.

„Am început deja pregătirile pentru festivalul de anul viitor. Vă pot spune că suntem în negocieri cu un artist foarte, foarte important. Sperăm să îl putem aduce anul viitor. Noi am fi vrut să îl aducem din acest an, aşa cum am fi vrut să îl aducem pe Enrique anul trecut. Ni l-am dorit pe Enrique de anul trecut, însă am reuşit pentru acest an.

Sunt convinsă că şi pe artistul despre care v-am spus vom reuşi să îl aducem anul viitor. Este vorba despre număr unu pop mondial. Ne propunem să fim festivalul numărul 1 din România. Eu cred că, încet-încet, le arătăm tuturor că spre asta ne îndreptăm. O să schimbăm puţin, fiindcă anul acesta nu s-a mai vândut muzica veche, aşa cum s-a vândut anul trecut. Prima seară nu a fost ceea ce ne aşteptăm. Probabil că ne vom orienta către balcanica sau alte genuri muzicale“, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Spectacolele din Sala Polivalentă au avut mare succes

Noutatea din acest an de la IntenCity a fost scena din Sala Polivalentă. Acolo au cântat artişti din zona hip-hop şi trap. Iar ideea instalării celei de-a doua scene a fost de mare succes. Sala Polivalentă a fost plină în fiecare dintre cele trei seri. Spectatorii au avut posibilitatea să migreze de la Stadionul Ion Oblemenco la Sala Polivalentă în orice moment. Iar acest lucru a fost un alt avantaj.

„Sala Polivalentă va rămâne exact ca în acest an pentru că s-a bucurat de un foarte mare succes. Poate vom avea şi a treia scenă, dar rămâne să vedem. Cred că şi anul viitor va fi aceeaşi perioadă ca în acest an, fiindcă urmează să înceapă campionatul de fotbal. Şi aşa primul meci al echipei FCU trebuie să se dispute pe un alt stadion pentru că nu vom fi gata cu gazonul. Dar, până la urmă este important pentru oraş să aibă un astfel de festival. Eu mi l-am dorit foarte mult. Sper că acum a înţeles toată lumea că este nevoie de un astfel de festival. Nu face altceva decât să pună Craiova pe harta lumii, nu pe harta României sau a Europei“, a mai adăugat Olguţa Vasilescu.
Şi Antoniu Zamfir a fost uimit de succesul din Sala Polivalentă. „A fost neaşteptat pentru noi ceea ce s-a întâmplat în Polivalentă. Eu aveam emoţii pentru că în Craiova încă nu există o cultură a acestor festivaluri, mai ales să faci trecerea de la Stadion şi Polivalentă. Dar tinerii s-au bucurat foarte mult să aibă posibilitatea să migreze“, a spus managerul Operei Române Craiova.

„Eu încă am mai văzut câteva locuri goale pe stadion şi eu am visat să fie şi acelea pline“

Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova (instituţia care se ocupă de organizare), a fost rezervat în declaraţii cu privire la festivalul de anul viitor. A spus, în schimb, că este foarte mulţumit de ceea ce s-a întâmplat la această ediţie, însă că şi-ar fi dorit ca absolut toate locurile de pe stadion să fi fost ocupate.

„Impresiile mele pot fi subiective fiindcă ne-am implicat foarte mult, am fost trup şi suflet pentru acest festival. Sunt doar 10 luni în care Craiova a reuşit să găzduiească două ediţii ale festivalului. Asta fiindcă cel de anul trecut a fost în august. De mâine trebuie să analizăm, să tragem linie, să calculăm. Sunt convins că rezultatele pe care le vom avea ne vor da toate direcţiile în ceea ce priveşte viitorul. Am acum un fel de orgoliu oltenesc.

Este vorba despre faptul că încheiem o ediţie în care toţi artiştii pe care i-am anunţat au urcat pe scenă. Asta spre deosebire de alte festivaluri cu care tot suntem comparaţi şi unde s-au întâmplat cancelări de show-uri. Cine vine la anul? Eu încă am mai văzut câteva locuri goale pe stadion şi am visat să fie şi acelea pline. Ne dorim un nume care nu a mai fost niciodată în România. Dar vă cerem să aveţi puţină îngăduinţă cu noi. Ne aflăm într-o ţară în care sunt deja foarte multe festivaluri, deja publicul începe să selecteze, intrăm într-o luptă, mai ales pe artişti. Sperăm să vă surpindem plăcut atunci când vom anunţa.

Pentru noi e foarte greu, fiind instituţie publică nu putem semna contracte multianuale, adică să semnăm contracte de acum pentru anul viitor. Încercăm să întindem foarte mult negocierile pentru ca în primele săptămâni ale anului viitor să putem semna contracte. Deşi noi încercăm să găsim soluţii ca dacă numele pe care ni-l dorim va accepta măcar să putem vinde bilete de anul acestă şi să vedem ce soluţie legală vom putea găsi ca banii să îi putem folosi anul viitor“, a spus Antoniu Zamfir.

Managerul spune că veniturile festivalului s-au triplat faţă de anul trecut

Antoniu Zamfir nu a precizat un număr exact de bilete şi abonamente vândute la IntenCity, însă susţine că veniturile totale, din primele estimări, ar fi mai mare de trei ori faţă de anul trecut. Ca o retrospectivă, anul trecut, suma alocată pentru Proiectul Cultural (așa cum numește Opera Română evenimentul – n.r.) „Festivalul IntenCity” a fost de 22.519.019 lei. Suma totală încasată a fost de 2.441.423 lei. Cu alte cuvinte, din bugetul local au zburat pentru festivalul din 2022 20.077.596 de lei, adică peste 4 milioane de euro. Managerul Operei Române Craiova susţine că subvenţia de la primărie va fi aceeaşi anul acesta, însă venituri festivalului vor fi mai mari faţă de cele de anul trecut.

„Bilete şi abonamenete s-au vândut mult mai multe decât anul trecut, chiar dacă au fost mai scumpe. Am văzut că au fost discuţii legate de faptul că ar fi fost prea scumpe, dar vă asigur că au fost cele mai ieftine pe care le putem găsi comparativ cu toate celelalte festivaluri. Ceea ce pot să vă spun în acest moment este faptul că ne apropiem de triplul veniturilor atrase faţă de cele de anul trecut, într-un context în care subvenţia de la primărie a rămas aceeaşi ca cea de anul trecut“, a adăugat Antoniu Zamfir.

Până se va face bilanţul complet al festivalului IntenCity încă mai avem de aşteptat. Cert este, însă, că în acest an suma provenită din bugetul local nu a putut fi micşorată.

Citeşte şi: Enrique Iglesias, show total la IntenCity – GALERIE FOTO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS