19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Muncitorul rănit de un copac la tăiat de lemne, în stare gravă

Gorj: Muncitorul rănit de un copac la tăiat de lemne, în stare gravă

Muncitorul rănit de un copac la tăiat de lemne, de la Rogojel, comuna gorjeană Fărcășești, este în stare gravă. Bărbatul a suferit politraumatisme în urma accidentului de muncă şi a fost supus unei intervenții chirurgicale în zona abdominală și toracică.

Deoarece prezintă și un traumatism cranian, iar starea sa de sănătate este foarte gravă, medicii de la SJU Târgu Jiu au decis transferul acestuia la un spital universitar din regiune.

„La data de 4 iulie a.c., Secția 5 Poliție Rurală Rovinari a fost sesizată prin apel de urgență de către un bărbat, angajat al unei societăți comerciale, care are ca obiect de activitate prestări servicii exploatări forestiere, referitor la faptul că în comuna Fărcășești a avut loc un accident de muncă, o persoană fiind rănită.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că un bărbat, de 47 de ani, din comuna Măldărești, județul Buzău, angajat al societății comerciale în cauză, în timp ce desfășura activități de exploatare forestieră, într-o pădure din localitatea Fărcășești, a fost lovit de un arbore aflat în cădere. Acesta a suferit leziuni ce au necesitat transportarea la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă.

De asemenea, de producerea evenimentului au fost informați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj”, conform IPJ Gorj.

Angajatorul muncitorului rănit este din Argeș.

Citeşte şi: Un bărbat a murit în vama Petea, înainte să treacă din Ungaria în România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS