17 C
Craiova
luni, 9 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdrenalină pe bani în parcul de aventuri din Craiova

Adrenalină pe bani în parcul de aventuri din Craiova

Craiovenii, cu precădere tinerii care vor să se distreze în Parcul de aventuri “Basecamp” din Parcul Tineretului trebuie să scoată bani din buzunar. “Basecamp” a fost deschis la data de 12 noiembrie 2022. Scopul, craiovenii dar și cei care vizitează orașul Craiova își pot testa limitele și rezistența în condițiile în care se antrenează soldații americani. De la inaugurare și până în prezent, cele două trasee nu prea au fost folosite. Doritorii au experimentat antrenamentul american mai mult după ureche, fără o minimă supraveghere din partea unor persoane avizate.În perioada imediat următoare ei vor fi supravegheați și instuiți de un personal antrenat. Totul, însă, se va face contra cost.

Prin proiectul “Basecamp” au fost dezvoltate trasee cu specific militar care adresează temeri și limite atât de natură fizică cât și de natură psihologică. Basecamp este locul unde dorința de a experimenta întâlnește nevoia de autodepășire.În timp ce traseul la înăltime stârnește curiozitatea ca și mijoc de divertisment în care tot ceea ce contează este să ajungi la final, traseul realizat la sol ce are puternice influențe din zona militară, îți oferă posibilitatea de a-ți măsura rezultatele și de a le raporta la timpii reușiți de militari români și străini, special antrenați în acest sens.

Mai trebuie menționat că proiectul a fost gândit de studenții craioveni și este realizat prin parteneriatul Primăriei Craiova cu Universitatea din Craiova, firma Ford si Baza Militară Deveselu.

Acum organizatorii s-au gândit că este vremea să exploateze acest parc după niște reguli. Drept urmare, Primăria Craiova a gândit și lansat spre consultare publică un Regulament de funcționare a acestui parc de aventuri. Acesta se află pe site-ul primăriei și poate fi consultat de toți craiovenii interesați.

Ce prevede Regulamentul

În Regulament se arată că toate activitățile desfășurate în incinta parcului se vor face sub controlul unui supraveghetor. Acesta echipează, dezechipează și supraveghează participanții care intră pe trasee. În parc va fi prezent și un salvator, câte unul pe fiecare traseu. Acesta supraveghează, verifică traseul și salvează participanții în caz de nevoie. Pe lângă aceștia va fi angajat și un casier care încasează taxele de acces. Supraveghetorii și salvatorii vor fi asigurați din rândul voluntarilor, membri ai proiectului, de către Asociația pentru Educație SV Oltenia și au beneficiat de un instructaj și o calificare în acest sens. Casierul va fi un angajat al RAADPFL. Doritorii de aventură vor intra pe trasee doar în prezența organizatorilor și a personalului.

Ce trasee sunt în parc

Parcul de aventuri este alcătuit din două trasee, unul la înălțime, altul la sol. Traseul cu obstacole la sol este alcătuit din 16 elemente cu două culoare de parcurgere. Traseele cu cabluri la înălțime pentru copii și adulți, dotat cu sistem de asigurare are 10 jocuri amplasate prin arbori.Pe traseul la sol pot participa atât copii, cât și adulți. Pe traseu pot intra simultan două persoane. Participanții trebuie să aibă și o anumită înălțime.

Tarife

Pentru traseul la sol, persoanele adulte vor plăti 30 de lei pentru o competiție, iar pentru o oră de antrenament 15 lei. Cei care vor să imortalizeze momentul mai scot din buzunar încă 15 lei pentru filmarea cu drona. Studenții și elevii cu vârste de peste 18 ani vor plăti următoarele taxe: 15 lei pentru activitatea tip competiție, 10 lei/oră pentru antrenament și 15 lei filamarea din dronă. Minorii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani vor fi taxați cu aceleași costuri.

Pentru traseele la înălțime taxele sunt altele. Adulții vor plăti pentru parcurgerea traseului 25 de lei, 50 de lei închirierea pentru o oră a echipamentului și 50 de lei filmarea cu camera amplasată pe cască. La studenți, elevi și minori costurile mai scad. Tinerii vor plăti 20 de lei pentru parcurgerea traseului, 40 de lei închirierea echipamentului și 40 de lei filmarea.

Reguli

Doritorii de adrenalină trebuie să respecte și câteva reguli. În primul rând, să-și strângă părul într-o coadă, pentru vizibilitate, să nu folosească gumă de mestecat, să se spele pe mâini dacă au folosit produse pentru protecție solară sau îndepărtarea insectelor. Totodată, aceștia nu au voie să poarte bijuterii. Telefoanele vor fi închise și depozitate într-un buzunar cu sistem de închidere. Pentru traseele la înălțime se va acoperi mijlocul deoarece hamurile pot produce răni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS