24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Şofer băut, urmărit de polițiști timp de o oră, prin mai multe localități

Olt: Şofer băut, urmărit de polițiști timp de o oră, prin mai multe localități

Un şofer băut care circula cu viteză mare în localitatea Osica de Sus a fost urmărit de poliţişti timp de peste o oră, prin mai multe localităţi. Polițiștii au reuşit să-l oprească abia când a ajuns în oraşul Balş, au informat, joi, reprezentanţii IPJ Olt.

Bărbatul conducea miercuri seară, la ora 21.20, cu 125 km/oră în comuna Osica de Sus, pe DN 64, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 km. Autovehiculul a fost înregistrat de aparatul radar, iar poliţiştii au semnalizat şoferului să oprească.

„Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a supus măsurii, poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, pe raza mai multor localităţi. Autoturismul a fost depistat şi oprit de către poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Balş, în jurul orei 22.30, pe strada Nicolae Bălcescu din oraşul Balş, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din aceeaşi localitate. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat sursa citată.

Bărbatul a fost fost sancţionat cu amendă de 5.220 lei, iar permisul i-a fost suspendat pentru 270 de zile. Totodată, el este cercetat pentru infracţiuni rutiere.

Citește şi: Vâlcea: Un mort și patru răniți după ce o mașină a fost lovită de tren la Orlești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS