17.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUcigașul din Grădina Botanică a fost arestat pentru 30 de zile

Ucigașul din Grădina Botanică a fost arestat pentru 30 de zile

Tribunalul Dolj a dispus, miercuri seară, arestarea preventivă a adolescentului de 17 ani acuzat de uciderea unei fete de 14 ani și de rănirea unui tânăr de 19 ani. Mandatul de arestare a fost emis pe o perioadă de 30 de zile.

”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Fojică Mario Alexandru, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.06.2023 până la data de 27.07.2023 inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Fojică Mario Alexandru”, a dispus instanța.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi contestată de inculpatul arestat.

Atacul din Grădina Botanică

Reamintim că marți, în jurul orei 16.00, o fată de 14 ani și un tânăr de 20 de ani au fost atacați și înjunghiați de un adolescent, de 17 ani, în Grădina Botanică din Craiova. Copila și-a dat ultima suflare la locul atacului, în ciuda manevrelor de resuscitare ale medicilor SMURD. Tânărul de 20 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgență Craiova. A fost dus direct în sala de operații. Acesta este în continuare în stare critică și s-a făcut un apel pentru donare de sânge.

Atacatorul a fost prins de poliţişti la scurt timp după comiterea faptelor. Băiatul de 17 ani, care ar fi fiul unui poliţist din cadrul IPJ Dolj, a fost prins la intersecţia străzilor Craioviţa şi Pictor Oscar Obedeanu.

Este elev la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” și se afla în vacanța de vară. În cei trei ani de studii, nu a fost înregistrat cu abateri disciplinare grave. A fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfășurate în cadrul proceselor de selecție, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învățământul militar liceal.

Citeşte şi: Tânărul înjunghiat în Grădina Botanică are nevoie de sânge

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS