11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCe avere are conducerea Primăriei Craiova. Olguţa Vasilescu, cap de afiş

Ce avere are conducerea Primăriei Craiova. Olguţa Vasilescu, cap de afiş

Conducerea Primăriei Craiova este susţinută de primarul Lia Olguţa Vasilescu, cei doi viceprimari – Aurelia Filip şi Răzvan Diaconu, dar şi de secretarul general Nicoleta Miulescu. Aceştia şi-au publicat declaraţiile de avere în acest an, iar documentele arată că primarul deţine atât conducea instituţiei, cât şi cea a averii. La celălalt capăt se află Nicoleta Miulescu, a cărei declaraţie de avere este goală-goluţă.

Primarul Craiovei spune că deţine câteva bunuri alături de soţ, însă că datoriile pe care le are la bănci sunt pe măsură. Aşadar, primarul Craiovei a menţionat că deţine un teren de 364 mp în Craiova, alături de soţul ei, Claudiu Manda. De asemenea, cei doi deţin o casă de 332 de mp în Craiova. Pe lângă această casă, Claudiu Manda mai are un apartament în Bruxelles, Belgia, acolo unde lucrează.

La capitolul maşini, Olguţa Vasilescu spune că are un Mercedes Benz din 2017. În declaraţia de avere de anul trecut apăreau două astfel de autoturisme, însă pe unul l-a vândut cu suma de 64.790 de lei. În schimb, primarul oraşului a menţionat în declaraţia de avere din acest an că şi-a mărit colecţia de bijuterii, adăugând acestora o valoare de 5.000 de euro. Asfel, documentul arată că Olguţa Vasilescu are bijuterii în valoare de 3.500 de euro, două ceasuri de mână în valoare de 33.000 de lei fiecare, alte bijuterii în valoare de 15.000 de euro şi cele mai noi bijuterii, cumpărate în perioada 2022 – 2023, cu o valoare de 5.000 de euro.

Manda, salariu baban de la Parlamentul European

În conturi, Olguţa Vasilescu spune că are 163.846 de lei şi 23.463 de euro. La categoria plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate, primarul Craiovei spune că are acţiuni sau părţi sociale în valoare totală de doar 973 de lei, în patru societăţi comerciale – SC Roso Agriculture SRL, SC IMOBAND OLTENIA SRL, Sc Petrom SA şi SC AGRII GREEN OLTENIA SRL. De asemenea, aceasta a menţionat că a acodat un împrumut de 194.750 de lei, în nume personal, către SC IMOBAND OLTENIA SRL.

Aceeaşi declaraţie de avere arată că Olguţa Vasilescu are şi datorii consistente. Vorbim despre un împrumut în valoare de 240.000 de euro, altul de 40.000, altul de 5.000 EUR şi încă unul de 130.000 de lei. Olguţa Vasilescu spune că are venituri doar din salariul de primar, adică 164.268 de lei anual. Asta înseamnă un venit lunar de 13.689 de lei lunar. La aceşti bani se adaugă pensia alimentară pe care o primeşte pentru fiul său din prima căsătorie. Este vorba despre suma de 12.000 de lei pe an. Însă, Claudiu Manda, soţul Olguţei Vasilescu, participă la bugetul familiei cu o sumă mult mai consistentă, pe care o câştigă de la Parlamentul European. Acesta încasează 89.858 de euro anual (7.488 de euro pe lună). Declaraţia de avere a Olguţei Vasilescu se încheie cu suma de 37,27 de lei, bani câştigaţi de Claudiu Manda din dividente la SC PETROM SA.

Aurelia Filip – două apartamente şi nicio datorie

Ajungem acum la viceprimarul Craiovei, Aurelia Filip. În declaraţia acesteia de avere apar cinci terenuri. Trei dintre acestea se află la Pieleşti (3508 mp, 8500 mp, 4108 mp) şi au fost moştenite alături de o altă persoană. De asemena, încă două terenuri, cu o suprafaţă mică – 18 mp şi 69 mp, se află în Craiova. Aurelia Filip mai are două apartamente în Craiova, ambele de câte 76 mp şi o casă la Pieleşti, moştenită, din care deţine jumătate. Aceasta are şi două maşini – un WW Passat din 2003 şi un Opel Insignia din 2014.

Alte categorii de bunuri de valoare nu mai apar în declaraţia de avere a Aureliei Filip, însă a rămas cu două sume de bani – 61.000 şi 32.500 de lei, în urma partajului voluntar de soţul ei. A doua femeie din fruntea Craiovei a declarat că nu are nicio datorie la bănci. Din salariul de viceprimar, anul trecut a câştigat 146.016 de lei, adică 12.168 de lei lunar. Pe lângă aceşti bani, Aurelia Filip a mai câştigat din chirii încă 32.763 de lei.

Al doilea viceprimar: un teren, o casă şi un credit

Cel de-al doilea viceprimar al oraşului este Răzvan Cristian Diaconu. În declaraţia acestuia de avere este menţionat un teren de 177 mp în Craiova, pe care îl deţine alături de soţie. De asemenea, familia Diaconu mai deţine o casă de 110 mp, tot în Craiova. Viceprimarul Craiovei nu a menţionat că ar avea maşină sau alte bunuri de valoare. La capitolul datorii, acesta a specificat un credit de 72.000 de euro. În restul declaraţiei de avere mai apare doar salariul acestuia, dar şi al soţiei. Răzvan Diaconu a câştigat de la primărie, anul trecut, 123.870 de lei, adică 10.322 de lei pe lună. Încă 13.599 de lei i-a încasat din funcţia de cosilier din cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Dolj. Soţia acestuia a participat cu suma de 15.000 la bugetul familiei, bani câştigaţi de la un salon de înfrumuseţare.

Secretarul general nu are nimic

Despre secretarul general al Primăriei Craiova, Nicoleta Miulescu, putem spune că nu are absolut nimic. Declaraţia acesteia de avere este plină de liniuţe la toate categoriile. Practic, nu are niciun teren, nicio casă, nicio maşină. De alte bunuri de valoare nici nu poate fi vorba. Nicoleta Miulescu nu are nici datorii. Practic, singura categorie la care a menţionat ceva este aceea legată de venituri. De la Primăria Craiova aceasta încasează un salariu anual de 116.874, adică 9.989 de lei pe lună. Aceasta a mai câştigat, anul trecut, 3.809 lei de la UCV din funcţia de conferenţiar universitar, şi încă 34.484 de lei de la Universitatea Spiru Haret. De asemenea, aceasta a beneficiat de voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei. Aşadar, Nicoleta Miulescu a câştigat, în total, anul trecut, suma de 155.167 de lei. Cu toate acestea, nu a reuşit să pună deoparte absolut nimic.

Citeşte şi: Cum o duc şefii Consiliului Judeţean Dolj. Antonie Solomon trăieşte pe picior mare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS