13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalWater Parc pe străzile Craiovei. Ploile au făcut prăpăd

Water Parc pe străzile Craiovei. Ploile au făcut prăpăd

Zeci de gospodării din Craiova au ajuns sub ape în urma ploilor din ultimele zile. Au fost afectate, ca de fiecare dată, mai multe străzi din cartierele Brestei, Bariera Vâlcii, Romaneşti și Drumul Apelor. Cantitățile mari de apă și canalizarea subdimensionată au transformat unele străzi ale orașului în mici lacuri apărute ad-hoc în curți sau pe străzi.

Strada Murelor


Ca de obicei, la fiecare ploaie mai serioasă, apele au acoperit imediat carosabilul, dar și curţile mai multor craioveni care locuiesc pe strada pe strada Fermierului, strada Mălinului, strada Homer, strada Murelor, strada Drumul Apelor, strada Arțarului, strada Căpșunilor, strada Corabia, unde apa de pe stradă depăşea 30 de centimetri. La fel s-a întâmplat , culmea, chiar pe strada care duce la actualul sediu al primăriei. Strada Târgului a fost sub ape pe toată perioada cât regiunea Olteniei s-a aflat sub cod roșu, dar și portocaliu de instabilitate atmosferică.

Strada Bâlteni

Potop pe străzi

„Întotdeauna a fost o problemă aici. Aseară (sâmbătă seară – n.r.) nici nu se mai vedea asfaltul de câtă apă era pe stradă. Îmi ajungea apa până la farurile maşinii. Ce să facem când plouă, să ne luăm barcă?“, spune un craiovean de pe strada Fermierului.


„Aici e mai rău ca la ţară. Drumul e praf, gropile sunt una după alta. Locul ăsta parcă a fost uitat de toată lumea. Apa se adună pe străzi cum dă ploaia şi, în loc să facă o canalizare, preferă s-o lase aşa şi să trimită cisternele să tragă apa cu pompa de pe stradă. La câtă motorină consumă ei, mai bine s-ar apuca să facă o canalizare“, a spus un craiovean de pe strada Drumul Apelor.

Strada drumul Apelor

Localnicii spun că după fiecare ploaie, apa băltește pe multe dintre aceste străzi și câte 24 de ore. Nici străzile centrale ale orașului nu au fost ferite de inundații, Bulevardul Calea Severinului, strada Alexandru Macedonski erau sâmbătă sub ape. Pentru minute bune, mașinile aflate în aceste zone au fost prinse în capcana apelor. Au circulat cu apa până la pragul ușilor sau au rămas, pur și simplu, blocate în apă.

Să vină pompierii!


Angajaţii Companiei de Apă Oltenia, sprijiniţi şi de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, au venit în ajutorul oamenilor cu mijloacele pe care le-au avut la dispoziţie. E vorba de vidanje, utilaje tip Voma şi motopompe, cu ajutorul cărora au încercat să degajeze şanţurile decantoare de pe marginea străzilor şi să extragă apa de pe drumuri.

Strada Drumul Apelor/sursa:Facebook


“Am intervenit în mai multe curți și imobile inundate. De cele mai multe ori, unde am fost solicitați, apa a intrat în curți și beciuri. Iată câteva exemple, am intervenit la gospodării de pe strada Aleea Șimnic, din Bariera Vâlcii, de pe strada Căpșunilor. Cele mai multe intervenții le-a avut CAO. Operatorul intervine pe domeniul public, pe străzi și doar în cazuri urgente și în gospodării. Am înțeles că respectivul operator maia re intervenții și la acest moment (duminică, n.r.)”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Tania Vâlceanu.

La rândul lor, reprezentanții CAO spun că au intervenit acolo unde au fost nevoie și când au fost anunțați.

“Am intervenit în toată Craiova, unde au fost apeluri la telefonul cetățeanului și la centrala noastră. Am avut echipaje mobilizate în intersecțiile cu probleme. Suntem în continuare pe baricade. Sunt zonele sensibile pentru care lăsăm câte un echipaj în stand by. Au fost cantități foarte mari de apă și plouă de o perioadă prea mare de timp“, a precizat purtătorul de cuvânt al CAO, Carmen Petrean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS