14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPloaia face prăpăd în Oltenia

Ploaia face prăpăd în Oltenia

Ploile fac prăpăd în Oltenia. Avertizările ANM arată că regiunea este sub cod galben, portocaliu și roșu de ploi până sâmbătă, 17.06 la ora 12. Din cauza precipitațiilor abundende mai multe râuri au ieșit din matcă și au provocat inundații.

Cod galben

Conform ANM, în intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crișana, nordul Banatului, Maramureș. Instabilitate va fi și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Cod portocaliu

 În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale. Tototdată, vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Cod roșu

În județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara, vor fi averse torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS