10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiJudețul Mehedinți sub o nouă atenționare de cod galben

Județul Mehedinți sub o nouă atenționare de cod galben

Județul Mehedinți este vizat de o nouă atenționare de cod galben. Începând cu ora 12.00, până în această seară, la ora 23.00, județul Mehedinți se va afla sub atenționare meteorologică cod galben ce vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată, conform informării transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

În intervalul menționat, în Oltenia sunt prognozate frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

ISU Mehedinți recomandă cetățenilor să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea lor prin apă și nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, aceștia sunt sfătuiți să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Totodată, se recomandă sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime. Dacă se află în interior, să închidă toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

Citeşte şi: Mamă a patru copii, moartă în spital după o anestezie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS