19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCAO a lăsat fără apă milionarii în datorii din căminele de pe Putnei

CAO a lăsat fără apă milionarii în datorii din căminele de pe Putnei

-

Agitaţie mare ieri în căminele de pe strada Putnei din Craiova. Proprietarii a 500 de locuinţe s-au trezit fără apă rece la robinet. Este vorba de camere cu băile şi toaletele la comun, unde datoriile au ajuns de ordinul milioanelor de lei. Prin urmare, operatorul de apă, Compania de Apă Oltenia le-a sistat furnizarea apei. Datoria celor 500 de apartamente depăşeşte suma de 2,2 milioane lei.

Anunț CAO

Cele şapte blocuri stau de ceva vreme sub ameninţarea debranşării atât de la apă rece, cât şi de la apă caldă şi căldură. Proprietarii îşi plătesc cu greu datoriile, iar din spate vin restanţele şi delapidările foştilor adminsitratori. Pe uşa fiecărui bloc tronează afişele de la CAO şi Termo Urban prin care sunt înştiinţaţi că vor fi debranşaţi de la utilităţi. Reprezentanţii proprietarilor spun că locatarii îşi plătesc cu greu întreţinerea, restanţele vin din urmă ca un tăvălug, iar delapidările din trecut nu au putut fi recuperate. Toate acestea sunt azi cauza sistării unora dintre utilităţi.
Locatarii sunt disperaţi fiindcă băile din aceste blocuri sunt la comun. Fără apă curentă acestea se vor transforma în focare de infecție.

„De azi de dimineaţă ne-am trezit fără apă. Au venit cei de la CAO şi au sistat furnizarea apei. Oamenii nu plătesc, avem restanţe mari. Aici s-a şi furat şi nu s-a mai recuperat nimic. Partea proastă este că în aceste cămine băile sunt la comun. Oamenii o să-şi facă nevoile şi o să lase mizeria aşa. Vine căldura, va fi un focar de infecţie. Noi am sunat şi la DSP. Ne-au spus că nu este corect cum au procedat cei de la CAO. Nu ştim ce să facem, de unde să luăm bani”, spune unul dintre cei patru preşedinţi ai asociaţiilor de proprietari rămase fără apă potabilă.

Cine pune apă la WC?

Proprietarii spun că se găsesc într-o stare neplăcută fiindcă în apropierea blocurilor nu este nici o sursă de apă de unde s-ar putea aproviziona. Preşedintele uneia dintre cele patru asociaţii de proprietari rămasă fără apă spune că nu prea îi vede el pe locatari să vină cu apă să pună în wc-urile, după ce-şi fac nevoile.

„Noi am mai trecut prin aşa ceva, dar era acolo la intrare o pompă şi ne-au dat drumu la apă, aveam de unde să luăm. Acum nu ştiu cum ne vom descurca. Cei care şi-au tras apa în casă se descurcă, dar ce facem cu băile comune? Din cauza datoriilor noi nu putem să facem nimic în bloc. Sunt 500 de camere la aceas moment fără apă rece. Avem restanţieri, am avut şi delapidări. Am mers cu ei în instanţă, degeaba. Cei de la CAO ne cer să le dăm bani, să le plătesc salariu de două ori pe lună?”, spune preşedintele unei alte asociaţii de proprietari din blocurile de pe strada Putnei.

Președinții asociațiilor de proprietari rămas efără apă

Să ne ajute primăria!

În fapt, reprezentanţii proprietarilor spun că fostele cămine sunt ca o enclavă populată de oameni cu mai puţină dare de mână. Din această cauză s-au acumulat şi multe datorii. În plus, au avut şi ghinionul unor adminstratori mai puţin corecţi care „au băgat mâna” în casieria asociaţiei. Aceştia speră că numai un sprijin venit din partea primăriei i-ar putea salva.

„Erau căminele Trustului de construcţii. Aici locuiau muncitori de pe şantier. Mâncau la cantină şi apoi mergeu în cameră, baie comună, toaletă comună. Între timp camerele de cămin au fost cumpărate. Nu s-au făcut deloc îmbunătăţiri. Toate s-au stricat. Primăria vine să ne amendeze, dar aşa nu ne ajută cu nimic. Nu ne lasă nici să ne tragem instalaţie pe casa scării să-şi pună fiecare contor, să facă instalaţie proprie. Nici locatarii nu sunt de înţeles, cei care nu-şi plătesc întreţinerea nu vor fi de acord să tragă coloană de apă proprie”, spune un alt preşedinte de asociaţie.

CAO: Cele patru asociaţii de proprietari primesc apă când plătesc datoriile

În această agitaţie deslânată, furnizorul de apă şi canal al oraşului vine cu explicaţii. CAO nu mai dă semne de înţelegere pentru locuitorii acestor imobile care au fost somaţi de ceva timp ca să-şi plătească restanţele.

Proprietarii din căminele de pe strada Putnei din Craiova, fără apă


„Cele patru Asociații de Proprietari de pe strada Putnei, din municipiul Craiova, au acumulat datorii, reprezentând facturi neachitate, ce depășesc 2,2 milioane lei. Pentru fiecare dintre ele s-a întocmit dosar de executare, până în octombrie 2022. Întrucât nu au achitat nimic din sumele datorate, în data de 28.04.2023 au fost emise somații, care au fost afișate la fiecare scară de bloc, dar și la sediul Asociațiilor, în care se specifica faptul că se va trece la debranșare, conform prevederilor contractuale. Nu a existat dorință de colaborare și, cu toate discuțiile ulterioare emiterii somațiilor, sumele achitate de administratori au fost infime în raport cu datoriile, astfel că astăzi, 23.05.2023, s-a întrerupt alimentarea cu apă. Furnizarea apei potabile către cele patru Asociații de proprietari de pe strada Putnei se va relua după achitarea datoriilor. Compania de Apă Oltenia va continua aceste acțiuni cu toate Asociațiile de proprietari/locatari aflate în situație similară”, se arată într-un răspuns venit din partea CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS