26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProiect de 1,1 milioane de lei pentru dotarea Centrului de Educație Incluzivă Târgu Jiu

Proiect de 1,1 milioane de lei pentru dotarea Centrului de Educație Incluzivă Târgu Jiu

Ministerul Educației a aprobat finanțarea cu peste 1,1 milioane de lei a unui proiect care vizează dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă, din cadrul Consiliului Județean Gorj.

Proiectul vizează dotarea a 22 de săli de clasă cu echipamente IT și mobilier specific, precum și dotarea laboratorului IT din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Jiu.

De asemenea, se va dota cu echipamente și mobilier specific cabinetul aferent Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică (CJAP.) din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj.

Obiectiv general al proiectului îl reprezintă „Creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional prin dotarea cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale a instituțiilor de învățământ aflate în coordonarea județeană, în vederea asigurării la un proces educațional de calitate, modern și incluziv”.

„Ca urmare a progreselor rapide din domeniul tehnologiei informației, echipamentele existente în unitatea școlară, procurate cu mai mult de cinci ani în urmă, sunt depășite atât din punct de vedere software, cât și din punct de vedere hardware, iar mobilierul procurat cu mai mult de zece ani în urmă este deteriorat și necesită să fie înlocuit cu mobilier nou, adaptat cerințelor actuale, ca urmare a faptului că, astăzi, unitatea de învățământ școlarizează elevi cu deficiențe severe, profunde sau asociate”, conform CJ Gorj.

Citeşte şi: Delia și The Motans cântă la Zilele Municipiului Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS