25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO cumpără mașini noi prin Programul „Rabla”

CEO cumpără mașini noi prin Programul „Rabla”

Complexul Energetic Oltenia(CEO) își înlocuiește parcul auto prin Programul „Rabla”. În parcul auto al CE Oltenia există, în proporție de 60%, mașini cu o vechime mai mare de zece ani.

Acestea se pretează pentru accesarea programului operațional „Rabla”, în vederea achiziționării de autovehicule noi, mai puțin poluante, cu obținere de finanțare nerambursabilă din Fondul pentru Mediu acordată sub forma primei de casare, la care se adaugă ecobonusuri în funcție de emisiile vehiculelor.

„Ordinul nr. 324/2020, emis de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, privind Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național, a reprezentat o oportunitate pentru CE Oltenia din punct de vedere al facilităților de finanțare acordate.

Au fost avute în vedere măsuri de reducere a costurilor nu numai în perioada actuală, ci și pentru viitor, achiziționarea noilor autovehicule fiind și o modalitate de scădere a costurilor viitoare, proporțional cu reducerea cheltuielilor cu consumurile și cu mentenanța.

Contractul a fost încheiat în octombrie 2022, ulterior derulării unei proceduri prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice – SEAP. În urma acestei achiziții, vor fi distribuite autoturisme cu tracțiune integrală în teritoriu, pentru îmbunătățirea condițiilor de transport în activitatea din carierele CE Oltenia”, conform CEO.

Citeşte şi: Agroturismul, promovat la Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS