21.7 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Minori cercetaţi după ce au furat din două şcoli

Olt: Minori cercetaţi după ce au furat din două şcoli

Polițiștii Poliției Orașului Piatra-Olt, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut luni patru adolescenţi cercetați pentru furt calificat.

Luni dimineaţă, în jurul orei 09.00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras mai multe bunuri din interiorul a două unități de învățământ din orașul Piatra-Olt.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările în vederea identificării autorilor și dispunerii de măsuri legale.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 18-19 martie a.c., patru tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, toți din orașul Piatra-Olt, ar fi pătruns, prin efracție, în incinta a două unități de învățământ, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv: bare din fier, prelungitoare și cabluri electrice.

În urma probatoriului administrat, la data de 20 martie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele celor patru tineri a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Marţi, cei patru tineri au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș care a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de aceștia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS