16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMare parte din oraşul Craiova rămâne pe uscat

Mare parte din oraşul Craiova rămâne pe uscat

Azi, miercuri, 22.03.2023 mare parte a oraşului Craiova rămâne fără apă la robinet. Operatorul de apă şi canal a anunţat că întreruperea alimentării cu apă potabilă se datorează unor lucrări de reparaţi şi întreţinere la reţeaua de apă. astfel de sistări care se afecteze zonă atât de extinsă a oraşului nu s-au mai făcut de multă vreme.
Mai multe cartiere ale oraşului vor rămâne pe uscat aproape întreaga zi pentru că sistarea se va efectua între orele 10.00-16.00
.
Sunt vizate trei cartiere ale oraşului, cartierul George Enescu, în zona străzilor Făgăraş, Opanez, George Enescu şi Amaradia. Afectate vor fi şi cartierele Brazda lui Novac precum şi cartierul Rovine.
Vor fi afectați de oprirea apei şi utilizatorii din perimetrul cuprins între străzile: Carol I, Păltiniş, Şerban Vodă, Constantin Brâncuşi, bulevardul Nicolae Titulescu, strada Brestei, strada Bibescu, strada Libertăţii, strada Matei Basarab şi Sfântul Dumitru, strada Unirii, Gheorghe Chiţu, strada Caracal şi Henri Coandă precum şi străzile Calea Bucureşti, Horia, Nicolae Iorga, fraţii Goleşti şi Carol I.

Mare parte din Craiova rămâne fără apă
Mare parte din Craiova rămâne fără apă


” Anulăm şi deviem o conductă cu un diametru de 200 mm. Mai fecem revizia la nişte vane şi robineţi de pe Calea Bucureşti. S-a folosit un perimetru mai mare pentru că sunt mai multe lucrări. În
teorie lucrările ar dura două ore, dar mai bine ne luăm un orizont mai mare de timp ca să efectuăm corect lucrările. Conductele deservesc populaţia din aceste zone. Se vor rezolva vanele de pe Calea Bucureşti prin efectuarea acestor lucrări.”, a precizat purtătorul de cuvânt al CAO, Carmen Petrean.


Totodată, Compania anunţă că: „Atenționăm utilizatorii de apă potabilă din zonele menționate că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calității apei potabile din punct de vedere al turbidității şi culorii. La apariția acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă, până la limpezirea apei.
Compania de Apă Oltenia S.A., prin Laboratoarele de analiză a apei potabile, va monitoriza permanent calitatea apei după repunerea în funcțiune a sistemului de distribuție”.

Se sistează apa şi în Calafat

Azi vor rămâne fără apă şi calafetenii. Apa potabilă va fi sistată în oraşul Calafat pe mai multe străzi şi anume strada Teilor- de la strada Traian către pădure; strada Decebal de la strada A.I Cuza către pădure şi strada Popa Şapcă, de la strada A.I Cuza către pădure. În acest caz
întreruperea alimentării cu apă potabilă se face la solicitarea societăţii care execută branşamente în oraşul Calafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS