12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDGASPC Gorj dă un milion de lei și pe două terenuri, după ce a dat 2 milioane de lei pe două vile

DGASPC Gorj dă un milion de lei și pe două terenuri, după ce a dat 2 milioane de lei pe două vile

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj dă un milion de lei și pe două terenuri, după ce a dat 2 milioane de lei pe două vile.

DGASPC Gorj invită toate persoanele fizice, juridice să participe în data de 5 aprilie cu oferte pentru achiziția a două suprafețe de teren intravilan construibil, situate în municipiul Târgu Jiu și localitățile componente municipiului Târgu Jiu (Bârsești, Romanești, Preajba Mare, Drăgoieni, Ursați, Polata, Slobozia și Iezureni), cu scopul construirii de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj a două servicii sociale-Case de tip familial pentru copii, cu o capacitate de furnizare de servicii sociale de 12 locuri pentru fiecare casă. Sursa de finanţare este bugetul propriu al DGASPC Gorj pe anul 2023.

„Valoare estimată: Teren intravilan, suprafață minimă de 1200 mp, front stradal minim 12 m, situat în municipiul Târgu-Jiu și localități componente municipiului Tg-Jiu, județul Gorj – valoare estimativă 500.000 lei cu TVA. Teren intravilan, suprafață minimă de 1200 mp, front stradal minim 12 m, situat în municipiul Tg-Jiu și localități componente municipiului Târgu-Jiu, județul Gorj – valoare estimativă 500.000 lei cu TVA. Ofertantii trebuie să depună în plic închis până la data 05.04.2023 ora 11.00, oferta care să conțină toate documentele solicitate în caietul de sarcini și formularele din documentație.”, conform Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

DGASPC Dolj a cumpărat două vile cu aproape 2 milioane de lei

Este de amintit că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a achiziționat, recent, două imobile situate în municipiul Târgu Jiu și în localitatea Turcinești. Investițiile menționate au fost realizate cu sprijinul Consiliului Județean Gorj, valoarea totală a imobilelor ridicându-se la 1.979.900 lei. În cele două locații se vor înființa două noi servicii sociale,respectiv case de tip familial, cu o capacitate de maximum 12 locuri per imobil.

Aici vor fi găzduiți, îngrijiți și educați copii din sistemul de protecție rezidențial al DGASPC Gorj, beneficiind de condiții locative excelente și de un mediu optim, astfel încât să poatăînvăța deprinderile de viață necesare pentru a fi pregătiți pentru integrarea în societate la ieșirea din sistemul de protecție specială. În aceste case de tip familial, copiii vor fi îngrijiți și educați de personal de specialitate, conform standardelor de calitate prevăzute de legislația în vigoare, respectiv: psihologi, asistenți sociali, asistenți medicali, educatori și infirmiere. Potrivit DGASPC Gorj, prin tot ceea ce întreprinde, instituția dorește să asigure copiilor condiții de viață cât mai apropiate de mediul familial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS