13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScade prețul gigacaloriei în Craiova. Olguța anunță un preț mult mai mic pentru martie

Scade prețul gigacaloriei în Craiova. Olguța anunță un preț mult mai mic pentru martie

Scade prețul gigacaloriei în Craiova. Potrivit primarului Olguța Vasilescu, din luna martie craiovenii vor plăti doar 232,64 lei pentru gigacalorie. Tariful local de facturare a căldurii pentru populație a fost din ianuarie 2023 de 470,14 lei/Gcal (exclusiv TVA), adică 493,64 lei cu TVA. Asta după ce în decembrie 2022 Consiliul Local Craiova aprobase noul preţ propus de Termo Urban de 603,35 lei/Gcal, pentru căldura furnizată craiovenilor racordați la sistemul centralizat de încălzire.

Din februarie, primăria a venit cu o nouă subvenție, care s-a resimțit în facturile din luna ianuarie. Scăderea prețului gigacaloriei ar surveni acum tot în urma unei subvenții, dar care va fi acordată de guvern, bani care nu au fost alocați în decembrie sau ianuarie. Suma acordată Craiovei este de 47.504.465 lei.

„La presiunile Primăriei Craiova, Guvernul a reparat o nedreptate pe care a făcut-o în iarnă când a alocat zero lei pentru subvenția cetățenilor orașului nostru și va aloca în prima ședință de guvern aproximativ 47.500.000 lei, sumă care va fi adăugată subvenției acordate de la bugetul local în luna ianuarie. În prima ședință de Consiliu Local, voi pune pe ordinea de zi un proiect de modificare a prețului gigacaloriei care va fi de 232,64 lei fără TVA pentru populație, față de 333 lei cât este în București, 400 lei la Timișoara, 354 lei la Oradea sau 458 lei la Constanța. Noua sumă va fi aplicată și facturilor pentru luna în curs“, a anunțat pe Facebook primarul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS