12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

S-a trezit RAT-ul!

În Gazeta de Sud a fost publicat, astăzi, un material despre noile tramvaie care au sosit în Craiova, dar de care craiovenii încă nu beneficiază, chiar dacă prima garnitură a ajuns în oraş încă de pe 1 decembrie 2022.

Luni, 6 martie, am făcut o solicitare către RAT Craiova, în care am întrebat despre motivele pentru care nici măcar primul tramvai nu a fost pus la dispoziţia craiovenilor. Aşa cum era de aşteptat, RAT nu s-a grăbit să răspundă solicitării. Cu toate acestea, a găsit de cuviinţă să comunice craiovenilor pe pagina de Facebook a companiei, ceea ce noi deja îi întrebasem.
Acum vă vom explica şi ce a stat la baza deciziei companiei. După închiderea oricărei ediţii a ziarului există posibilitatea primirii unei variante PDF a acestuia dacă te abonezi.

Se pare că RAT-ul are acces la formatul PDF al Gazetei de Sud şi a văzut, miercuri seara, că va fi publicat articolul despre tramvaiele noi care încă nu au fost introduse în circulaţie. Drept urmare, reprezentanţii RAT s-au trezit rapid şi au vrut să demonstreze că ei, de fapt, comunică intens despre activitatea companiei şi sunt foarte transparenţi. În realitate, articolul a fost ca un duş rece care i-a trezit şi le-a transmis că este de datoria companiei, care se hrăneşte din banii călătorilor, să le comunice la timp noutăţile.

Flacăra transparenţei se aprinde noaptea

În reprezentanţii RAT s-a aprins flacăra transparenţei pe la ora 22.00 şi nu au putut să se odihnească înainte să le transmită craiovenilor când vor beneficia de noile tramvaie. Şi pentru ca tacâmul să fie complet, postarea a fost însoţită de o urare de 8 martie. Redăm, mai jos, postarea publicată de RAT, pe pagina de Facebook.

„Am împărtășit cu dvs, craiovenii, bucuria venirii primului tramvai și în aceeaşi manieră procedăm și acum. Prin urmare, vă aducem la cunoștintă că, începând cu data de 15 martie 2023, dată la care Primaria Municipiului Craiova va solicita Consiliului Local darea în concesiune către RAT a primelor 10 tramvaie, ne vom putea bucura toți de călătoria cu acestea!! Am așteptat acest moment și am numărat zilele până să vă putem anunța această veste! Precizăm că în perioada 01 decembrie 2022 si până în prezent au fost livrate 9 tramvaie, urmând ca al zecelea să ajungă în depoul RAT pe data de 10 martie 2023. Toate cele 9 tramvaie au recepția calitativă efectuată, recepție ce a putut fi făcută, conform caietului de sarcini, doar după parcurgerea celor 500 km de către fiecare tramvai, rulaj care a putut fi realizat doar pe timpul nopții.

Tot în această perioadă pe toate cele 9 tramvaie s-au instalat echipamentele necesare pentru sistemul de management trafic și eticketing precum și sistemele electronice de achiziție titluri de călătorie. Mulțumim craiovenilor pentru că au așteptat cu încredere și mulțumim Primariei Craiova pentru permanenta preocupare de îmbunătățire a calității transportului public din Municipiul Craiova!!! La început de primăvară să călătorim cu tramvaiul și să ne bucurăm de investiții minunate!!! Un 8 martie cu dorințe împlinite!!!“, a transmis compania.

Transparenţă cu porţia

Dacă aruncăm o privire pe pagina de Facebook a RAT Craiova, vom observa cu uşurinţă cât de mult a comunicat RAT cu călătorii despre aceste tramvaie. Pe 1 decembrie s-a trâmbiţat venirea primului tramvai. S-a filmat momentul când a fost coborât de pe platfomră, apoi autorităţile au făcut roi în jurul lui şi l-au prezentat cu mândrie. Aveau şi de ce, din moment ce tramvaiele actuale abia se mai târăsc pe şine, cel mai probabil din meritul unor mecanici foarte pricepuţi, care încă reuşesc să le facă să circule.

De pe 1 decembrie până pe 16 ianuarie, RAT nu a mai comunicat nicio informaţie despre noile tramvaie. Pe 16 ianuarie a anunţat că au mai sosit alte trei tramvaie. De atunci, adică de aproape două luni, RAT a tăcut mâlc şi nu a mai dorit să transmită nimic călătorilor legat de acest subiect. Impulsul a venit, însă, datorită articolului din Gazeta de Sud.
Chiar şi aşa, măcar craiovenii ştiu acum când vor putea să călătorească cu noile tramvaie!

Solicitarea făcută de GdS, pe 6 martie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS