10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAeroportul din Craiova l-a depăşit pe cel din Sibiu pentru prima dată în istorie

Aeroportul din Craiova l-a depăşit pe cel din Sibiu pentru prima dată în istorie

Aeroportul Internaţional Craiova l-a depăşit pentru prima dată pe cel din Sibiu la numărul de călători în luna ianuarie a acestui an. Craiova a avut 44.611 călători, iar Sibiu – 44.044. Datele sunt prezentate de Asociația Aeroporturilor din România și arată, la nivel național, o creștere cu 7,85% a traficului aerian față de cifrele înregistrate înainte de pandemie.

Cei mai mulți călători au tranzitat în luna ianuarie Aeroportul Otopeni (1,034 de persoane), urmat de cele din Cluj (200.655), Iași (120.559), Timișoara (82.284), Suceava (63.282) și Craiova (44.611).

În anul 2022, Aeroportul Craiova a fost sub cifrele obținute de Aeroportul Sibiu. Aeroportul din Bănie a fost tranzitat de 472.613 persoane, cu un sfert mai puțin cel din Sibiu – 621.514, potrivit turnulsfatului.ro.

Aeroportul din Oltenia oferă curse regulate spre Torino, Barcelona, Billund, Bruxelles, Madrid, Birmingham, Londra, Bologna, Bergamo, Roma, Paris, Koln, dar și chartere spre Hurghada (Egipt), Rhodos (Grecia), Heraklion (Grecia), Antalya (Turcia) și Monastir (Tunisia), conform site-ului oficial.

Sorin Manda
Sorin Manda

Aeroportul Internațional Craiova, într-un proces amplu de modernizare

„Pe Aeroportul Internațional Craiova sunt concentrate investiții de aproximativ 150 de milioane de euro în proiecte care se află acum în implementare. Noul terminal al Aeroportului prinde contur cu fiecare zi ce trece pentru că activitatea pe șantier este intensă. Cu o valoare de 97 milioane de euro este cea mai mare finanțare atrasă vreodată de Aeroportul Internațional Craiova și reprezintă cel mai îndrăzneț proiect implementat până acum“, a declarat managerul Aeroportului Internaţional Craiova(AIC), Sorin Manda.

Proiecte de securizare completă și pentru achiziția de echipamente de intervenție

În plus, mai sunt proiectele de securizare completă și pentru achiziția de echipamente de intervenție, toate menite să asigure un grad crescut de siguranță și confort pentru pasageri.

„Facem eforturi pentru atragerea de noi destinații pentru că,în acest fel, reușim să acoperim solicitările numeroase ale pasagerilor. Suntem deschiși colaborării cu operatorii aerieni atât pentru curse regulate, cât și pentru curse charter de vacanță. Fiecare dintre acești operatori are propriile studii de piață și aceştia vin cu propunerile lor de destinații. Ultimele două curse introduse, către Torino și către Billund, sunt în perioada de testare a interesului călătorilor și vom vedea în următoarele luni dacă vor rămâne printre destinațiile permanente sau vor fi înlocuite cu unele noi“, a explicat Sorin Manda.

Aeroportul din Craiova a depăşit valorile de pasageri din anul 2019, anul de referință pentru aviație

Directorul AIC a precizat că numărul de călători creşte constant. „Lună de lună, batem record după record. Deja nu ne mai raportăm la perioada de pandemie, ci reușim să depășim valorile de pasageri din anul 2019, anul de referință pentru aviație. De exemplu, în luna februarie 2023 am depășit cu aproape 9000 de pasageri valoarea înregistrată în luna februarie 2019, ajungând la 40.191 de pasageri. Ne așteptăm astfel la o vară a recordurilor“ , a mai spus el.

Eforturile investiționale, politica orientată către creșterea numărului de destinații și dorința crescută de a călători după perioada de restricții din pandemie au facut ca Aeroportul Internațional Craiova să urce în clasamentul aeroporturilor din România, în ceea ce privește numărul de pasageri înregistrat în luna februarie. „Nu putem decât să ne bucurăm de noua poziție și să continuăm să urcăm în acest top“, a concluzionat Sorin Manda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS