9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Părinții, puși să dea declarații că își asumă răspunderea asupra riscurilor de cutremur când își lasă copiii la grădiniță

Gorj: Părinții, puși să dea declarații că își asumă răspunderea asupra riscurilor de cutremur când își lasă copiii la grădiniță

Părinții din Târgu Jiu sunt puși să semneze declarații pe propria răspundere că sunt conștienți de riscul producerii unui cutremur când își lasă copiii la grădiniță.

Părintele își asumă și faptul că nu are cu cine să își lase copilul și din acest motiv îl aduce la unitatea de învățământ.

Cea mai mare parte a școlilor din Gorj sunt închise în această perioadă, deși vacanța s-a încheiat. Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ au decis ca elevii să facă online „Școala Altfel”, pentru că sunt în continuare replici la cutremurul de săptămâna trecută.

Sunt cazuri în care consiliile de administrație au refuzat activitățile online și au cerut prezența copiilor la școală.

Pe de altă parte, există câteva grădinițe din Târgu Jiu care au fost ținute deschise pentru că părinții nu au cu cine să îi lase pe copii acasă, deși cadrele didactice ar fi preferat activități online. Acesta ar fi și motivul pentru care părinții sunt puși să semneze declarații pe propria răspundere.

Cu toate acestea, nimeni nu știe ce rezistență au clădirile la cutremur, când se produc seisme și cu ce intensitate. În Gorj s-au produs astăzi 4 seisme, cel mai mare fiind de 3 grade pe scara Richter. Cel mai mare cutremur produs în Gorj a fost marțea trecută și a avut 5,7 grade pe scara Richter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS