19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLa şcoală cu adidaşii plini de noroi, în Craiova

La şcoală cu adidaşii plini de noroi, în Craiova

Introducerea canalizării şi lipsa asfaltului au devenit mai mult decât un coşmar pentru locuitorii de pe strada Cantonului din Craiova. Copiii se află în situaţia în care merg la şcoală cu adidaşii plini de noroi, mai rău ca în zonele rurale izolate de lume şi de civilizaţie.

Mama unui copil din Craiova a publicat pe o reţea socială o fotografie cu adidaşii cu care fiul ei a mers la şcoală, prin noroiul care se formează pe strada lor, după precipitaţii. Dintr-o pereche de adidaşi albi şi îngrijiţi, încălţările au devenit unele foarte murdare. Arătau de parcă fuseseră purtate într-o zonă accesibilă doar cu cizme din cauciuc. În realitate, copilul respectiv mersese până la şcoală şi înapoi, adică de pe strada Cantonului până la Şcoala nr. 39 din Craiova. Trist dar adevărat, după o zi la şcoală încălţările copilului erau imposibil de purtat a doua oară fără o spălare serioasă. Mama acestuia, Mihaela D., spune că situaţia este groaznică şi că nu mai suportă să vadă cum copiii sunt nevoiţi să meargă cu încălţările atât de murdare la şcoală.

„Este groaznic ce se întâmplă cu strada noastră. Anul trecut, spre sfârşitul verii, s-au apucat de canalizare şi nici acum nu au terminat lucrările. În septembrie s-a şi surpat strada. După ce că era noroi, acum e şi mai rău. Pare că nu se mai termină situaţia. Noi suntem nevoiți să ducem copiii la școală, la nr. 39, în Rovine, peste calea ferată pentru că altă cale de acces nu avem. Decât dacă ocolim pe la gară. Nu este ok să pleci sau să vii de la școală în acest hal, în anul 2023. Se pare că ai noştri copii vor trebui să poarte cizme de cauciuc pe care nici noi nu le-am purtat“, a spus aceasta. O altă mamă a spus că se confruntă cu aceeaşi problemă. „Nu este posibil aşa ceva! Degeaba cumpărăm încălţăminte pe fiecare lună, într-un final toate ajung la gunoi“, a spus femeia.

„Ăsta este respectul lor, al celor care conduc orașul, pentru noi, cei care le plătim salariile“

Publicarea fotografiei cu adidaşii plini de noroi a stârnit reacţii acide în rândul altor craioveni care se confruntă cu probleme similare pe străzile lor. „La fel și strada Drumul Corneșului. Poate ne vor face și nouă fântâni arteziene. Dar nu cred, o să se înfunde de cenușă! Bătaie de joc a politrucilor care păstoresc acest oraș!“, a scris un craiovean.
Aceleaşi fântâni arteziene, despre care primăria a declarat că vor înfrumuseţa bulevardul 1 Mai, au fost aduse în discuţie de încă un craiovean. „Da, dar așa arată un oraș european cu beculețe şi cu fântâni arteziene“, a spus acesta.
O altă femeie din Craiova a făcut referire la lipsa de respect a autorităţilor locale. „Bătaie de joc! În anul 2023 să nu mai poți pleca de acasă cu o pereche albă de încălțări și să te întorci cu ea la fel de curată. Și eu port adidași albi și știu ce înseamnă. Ăsta este respectul lor, al celor care conduc orașul, pentru noi, cei care le plătim salariile“, a spus aceasta.

Primăria intenţionează să asfalteze, dar nu spune când

Am întrebat Primăria Craiova dacă strada Cantonului are şanse să fie asfaltată, iar copiii din acea zonă să poată ajunge la şcoală cu încălţările curate. Municipalitatea spune că strada se află în planul de asfaltare, însă omite să ofere un termen la care va fi turnat asfaltul. Despre strada Drumul Corneşului, primăria spune că pe un segment din aceasta există probleme care împiedică intervenţia autorităţilor.

„Modernizarea străzii Cantonului se află în stadiul Expertiză tehnică + D.A.L.I. Urmează să se aprobe indicatorii tehnico-economici, iar ulterior se va realiza o procedură de achiziție pentru etapa P.T.+ Execuție. În ceea ce privește strada Drumul Corneșului, aceasta a fost modernizată pe întregul tronson aflat în intravilanul municipiului Craiova, în cursul anului 2021. Există un ultim tronson, cuprins între intersecția cu strada Mălinului și Ocolitoarea de Nord a municipiului Craiova, pentru care există situații de suprapuneri de proprietăți. Aşadar, situația juridică a acestui sector de drum nu este reglementată“, au transmis reprezentanţii municipalităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS